Review: Wishbone Smart Thermometer

Toen we de Wishbone Smart Thermometer mochten testen voor Computergeek, was ik meteen enthousiast. Ik had hem vaker voorbij zien komen en het leek me ontzettend handig. De Wishbone Smart Thermometer kun je gemakkelijk aansluiten op je telefoon, waarna je hem door middel van een app kunt gebruiken. Hij wordt geleverd in een handig etuitje, zodat je hem gemakkelijk in je tas kunt stoppen. Zo heb je altijd een thermometer bij de hand. Wishbone 01Met de Wishbone Smart Thermometer kun je via de app verschillende dingen meten. Allereerst de lichaamstemperatuur van jezelf of je kindje. Ook kun je de omgevingstemperatuur en de temperatuur van verschillende objecten. Bij die laatste categorie kun je aangeven wat je op wilt meten. Je kunt uit verschillende dingen kiezen, van een vloeistof tot je huisdier. Het handige van deze thermometer is dat je hem op 3 tot 5 centimeter afstand kunt houden van datgene wat je wilt opmeten. Hierdoor raakt hij niets of niemand aan en hoef je hem na het gebruik ook niet schoon te maken.  Wishbone 02De app werkt prima. Alles spreekt eigenlijk voor zich en ik vond het gemakkelijk om even snel iets op te meten. De enige grote vraag was dus of de gemeten temperatuur ook klopt. Op de website van Wishbone staat dat de Smart Thermometer een marginale afwijking heeft van 0,2 graden. Zelf kwam ik op andere afwijkingen uit. Wanneer ik bij mijn kindje de temperatuur rectaal had gemeten, week de Wishbone in eerste instantie 0,5 graden af. Nu is dit bij een oorthermometer vaak ook het geval. Daarom vond ik het niet gek. Wanneer je dit weet, kun je hier rekening mee houden. Later dat weekend had mijn kindje echter koorts. De smart thermometer gaf dit echter niet aan en week op dit moment een hele graad af. Daardoor had ik niet meer de indruk dat ik er écht op kon vertrouwen. Wat mij betreft valt deze thermometer dus in dezelfde categorie als de oorthermometer. Zoals mijn huisarts het altijd zegt: De oorthermometer zal nooit te hoog aangeven, maar misschien wel te laag. Dat lijkt hier ook het geval te zijn. Wishbone appOok deed ik een meting van onze huiskamer. Omdat wij stadsverwarming hebben en geen thermostaat kon ik niet veel met deze meting. Het leek me aan de hoge kant, maar ik kon het niet na meten. Ik nam de Wishbone daarom mee naar mijn ouders. Zij hebben een slimme thermostaat die aangeeft hoe warm het is in huis. Ik liet hem daar achter zodat hij niet te warm of koud zou zijn en deed een meting toen ik een paar uur later terug kwam. Deze viel twee graden hoger uit dan het daadwerkelijk was in de kamer. Dat sloot wel aan bij het gevoel wat ik bij ons thuis had. Hij leek moeite te hebben met het accuraat meten van de omgevingstemperatuur.

Conclusie

Ik vind het idee echt fantastisch, het ziet er leuk uit en de thermometer is gemakkelijk te gebruiken. Ook vind ik het fijn dat het hygiënischer is dan een gewone thermometer.  Helaas ben ik niet tevreden over datgene wat hij moet doen: de temperatuur meten. Omdat bij het nameten bleek dat de afwijking groter was dan 0,2 graden, heb ik niet het gevoel dat de metingen erg betrouwbaar zijn. Het blijft dus best een handig item voor in de luiertas, maar ik zou me er zeker niet aan vast klampen.

You May Also Like

3 comments

jackieth says:

Helaas zijn mijn ervaringen heel anders. Na de positieve reviews hier (en op andere blogs) heb ik deze thermometer gekocht. Er zijn goedkope infrarood thermometers op Amazon of Ebay, maar deze is heel accuraat volgens de reviews. Ik heb hem vergelijkt met een normale thermometer en het verschil kan tot 2 graden lopen als je de temperatuur van je baby meet en tot 5 graden voor de temperatuur van objecten. De klantenservice gaf absoluut geen antwoord. Ik moest een PayPal claim beginnen en daar hebben ze ook geen reactie gestuurd. Gelukkig heeft PayPal mijn klacht terecht gevonden en ik heb mijn geld (min 6,95 verzendkosten) teruggekregen. Totaal niet aangeraden!

Pel Laurens says:

Hoi Jeckieth,

Onze recensie geeft aan dat we hem maar een 4 geven voor wat hij hoort te doen, namelijk temperatuur meten. Hij is toch nog op een 6 gekomen door het design en het idee, want die zijn beide wel goed.

Wij zijn het inderdaad met je eens dat de temperatuur erg kan afwijken.

[…] Een andere toffe gadget is een thermometer. Deze gadget prik je ook in je audio uitgang en vervolgens kan je dan de temperatuur meten van mensen, dieren en objecten. Ideaal als je met je kinderen op pad bent en niet een hele medische uitrusting wilt meenemen. We schreven al eerder hier een recensie over. […]

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.