Review: Microsoft Lumia 550

Van Microsoft krijgen we regelmatig persberichten over nieuwe Lumia toestellen. Hiermee is het natuurlijk niet meer te ontkennen dat Microsoft steeds een groter aandeel krijgt in de smartphone markt. Van Microsoft ontvingen we een Microsoft Lumia 550, deze hebben we twee weken goed getest. Hieronder vind je onze bevinden.

Microsoft Lumia 550 1

We beginnen met een aantal feitjes. Zo is de Microsoft Lumia 550 de eerste budget smartphone die op Windows 10 draait. Hiermee geeft Microsoft duidelijk het signaal af dat Windows 10 de toekomst is. Het toestel heeft een 4.7″ inch scherm en een 750p resolutie. Dit is niet te groot, maar zeker ook niet te klein. Het werkt eigenlijk wel lekker. Verder heeft het toestel 1.1Ghz Quadcore processor en 1Gb RAM.

Toen we de Microsoft Lumia 550 op papier zagen was het de ideale telefoon. Niet duur, goede specificaties. Eigenlijk de ideale telefoon voor mensen die geen 800 euro willen betalen voor een iPhone of 600 euro voor een Samsung.

Het scherm

Het scherm is een heel sterk punt van de Microsoft Lumia 550. Het scherm komt qua scherpte en details in de buurt van het scherm van mijn iPhone 6S. Alles op het scherm is scherp en heel duidelijk. Ook in het gebruik gaat het scherm goed mee, bij gebruik reageert het scherm snel, en ook buiten in het zonlicht of vanuit een hoek blijf je goed beeld houden.

Lumia550_Black_Front_SSIM

 

Windows 10 Mobile

De telefoon draait zoals gezegd op Windows 10 Mobile. Op het moment dat je de telefoon uit de doos haalt worden er een aantal vragen gesteld, en twee reboots gedaan maar daarna is hij dan ook gelijk klaar voor gebruik. Windows 10 Mobile is qua grootte ongeveer 5 Gb dit betekend dat je vervolgens nog maar ongeveer 3Gb over hebt aan opslagruimte.

WP10-destacada

Deze opslagruimte is echter makkelijk te vergroten met een SD-kaartje. Ik maak me dus niet direct zorgen over de best wel lage opslagruimte, vooral omdat SD kaartjes tegenwoordig niks meer kosten.

Audio

Een sterk pluspunt van de Microsoft Lumia 550 is de audio kwaliteit. Hoewel de volume opties beperkt zijn, is de kwaliteit die de Microsoft Lumia 550 produceert zeer tot uitzonderlijk goed. Het is in elk geval veel en veel beter dan wat ik zou verwachten van een telefoon uit deze prijsklasse. Het geluid met bij gebruik van een koptelefoon is iets minder, maar nog steeds zeer goed.

Camera

De Microsoft Lumia 550 is uitgerust met een 5MP auto-focus camera. De camera heeft ter ondersteuning een LED lampje. De camera werkte overdag goed tot zeer goed, in de avonduren vond ik de camera iets minder. Maar over het algemeen gezien blijft de goed

De 2MP camera voor de selfies is in kwaliteit vele malen minder, en doet een klein beetje afbreuk aan de kwaliteit van de telefoon in totaal.

Batterij

Een minpunt die wij hebben gevonden is de batterij. De Microsoft Lumia 550 heeft een 2100 mAh Li-Ion batterij. Volgens de leverancier zou deze batterij 670 uur standby kunnen zijn, en 14 uur bel tijd. Tijdens onze test was de telefoon echter al na 42 uur leeg, en met intensief gebruik was hij al naar 5 uur leeg. Dit is wel een klein beetje een tegenvaller.

Conclusie

De Microsoft Lumia 550 is een budget Smartphone, helaas zie je dit ook wel een beetje aan de telefoon, en je voelt het ook een beetje aan het materiaal. Maar een goed punt is Windows 10. Dit maakt deze telefoon toch zeker weer van goede kwaliteit. Het is heel duidelijk waar bij Microsoft de focus op lag: Het scherm en de audio kwaliteit. Deze zijn dan ook de twee grote pluspunten. Maar de telefoon was nog beter geweest met iets minder goede audio, en een iets betere batterij. Maar uiteindelijk is het een uitstekende telefoon voor de prijs van slechts 129 euro.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.