Je eigen WordPress website beginnen

Steeds meer mensen willen een blog beginnen op het internet. Maar wat heb je daar nou eigenlijk voor nodig? In dit artikel willen we je een beetje inzicht geven in de wereld van het maken van een website. Een website denk je? Ja, een website. Een blog is gewoon een type website. En het beginnen van een blog is helemaal niet zo moeilijk.

Wat heb je nodig

Maar wat heb je nodig voor een blog? In ons artikel ligt de focus op WordPress. WordPress is gratis software waarmee je makkelijk kan bloggen. Wij gebruiken zelf ook WordPress, al onze websites zijn erin gemaakt. Op het moment dat we dit schrijven is de nieuwste versie van WordPress al 64 miljoen keer gedownload. Als dat geen teken is van goede software dan weet ik het ook niet meer.

Met WordPress heb je vervolgens twee mogelijkheden. Je kiest voor de gehoste variant, dan brengen de mensen achter WordPress je website online, en krijg je een subdomein van wordpress.com. Echter adviseren wij iedereen die serieus wil gaan bloggen om een gehoste versie te kiezen. Hierbij is de software gratis, maar moet je wel een eigen domeinnaam kopen, en hosting regelen. Dit klinkt ingewikkeld en duur, maar dat is het niet.

Hosting

Als je als beginner opzoek gaat naar WordPress webhosting dan is Versio een goede keuze. Hun WordPress webhosting pakket begint bij 5 euro per maand, hiervoor krijg je bijna 7Gb ruimte voor je website. Hiermee kan je website gigantisch doorgroeien, want zelfs onze website haalt deze grote nog niet. Het is ook leuk om te weten dat je op het pakket van 5 euro niet 1 maar 5 website kwijt kan. Dus als je nog meer projectjes hebt, kunnen die gewoon op hetzelfde pakket erbij.

Nu hoor ik je denken, webhosting, webruimte… Ik ben helemaal niet technisch aangelegd? Nou geen probleem. Want na het aanschaffen van een webhosting pakket kan je gewoon via het grafische controlepaneel van een druk op de knop je WordPress installatie klaar maken. Vervolgens kan je hem via hetzelfde paneel updaten, of een back-up maken. Alle technische kennis is dus helemaal niet meer noodzakelijk. Wil je meer weten kijk dan eens bij hun WordPress pakketten.

Nu is het moment

Wil je gaan bloggen? Dan is dit het moment. Steeds meer mensen zetten hun website online, en er komen steeds meer mogelijkheden bij voor bloggers. Zo zijn er steeds meer bloggers die geld kunnen verdienen met hun website. Heb je een idee? Dan is dit het moment om je website online te zetten.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.