Besparen op inkt- en papierkosten? Dat doe je zo!

Ben je benieuwd hoe je (nog meer) kunt besparen op de bedrijfskosten? Waarschijnlijk denk je niet direct aan het besparen op inkt- en papierkosten. Dat is zonde, want er valt toch veel geld te besparen. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel delen we een aantal handige tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Doe er je voordeel mee!

Tip 1 – Kies voor klooncartridges

Klooncartridges lijken op het eerste gezicht goedkoper, maar dat hoeft niet altijd te zijn. Tenminste, als je kiest voor een fabrikant met goedkope inkten zonder productgarantie. In het ergste geval kan dit leiden tot storingen in het printsysteem en dan ben je nog verder van huis. Tenzij je kiest voor de cartridges van Canon die verkocht worden door Inktweb. Ook bij het welbekende 123inkt.nl ben je aan het juiste adres om kwalitatieve klooncartridges te bestellen zonder in printkwaliteit te hoeven inleveren.

Tip 2 – Verklein de documentgrootte

Soms is het verkleinen van de documentgrootte niet mogelijk. Voor veel persoonlijke printafdrukken en landschapsafdrukken die vaak twee pagina’s beslaan, zal het verkleinen van het documentformaat aanzienlijk besparen op het afdrukken. Niet alleen zal het verminderen van de lettertype- en documentgrootte besparen op inktverbruik, maar je zult ook merken dat er minder papier nodig is. Dat noemen we een win-win!

Tip 3 – Proeflezen voordat je gaat printen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. We hebben haast en moeten nog snel een document afdrukken. Zodra het document is uitgeprint, merk je dat er in de tekst een spelfout staat. Dat is balen! Nu mag je het document nóg een keer uitprinten. Hoe je dat had kunnen voorkomen? Oplossingen zijn soms zo simpel! Door het document nog drie keer te controleren voordat je op de afdrukknop klikt. Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, en dat is het in zekere zin ook, maar toch gebeurt het nog met regelmaat dat er op deze manier onnodig inkt en papier wordt verbruikt.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.