WordPress in gebruik door kwart van alle websites

Tijdens een onderzoek van W3Tech over het gebruik van CMS systemen (Contentmanagementsysteem) is naar voren gekomen dat WordPress zeer populair is.

wordpress

Uit het onderzoek komt naar voren dat onder alle CMS systemen WordPress een marktaandeel heeft van 58.7%. Dit betekend dat meer dan de helft van alle CMS websites WordPress gebruikt. Maar dit betekend ook dat 25% van alle websites op het internet gemaakt is in WordPress.

WordPress is al jaren de grootste CMS op de markt, en ook elk jaar groeit het weer verder door. In 2011 was het aandeel slechts 13.1% van alle websites. In januari dit jaar was het nog 23.3%.

Behalve WordPress groeien ook de twee andere grote CMS systemen door. Zo is Joomla gestegen naar een marktaandeel van 2.1% en neemt Drupal een marktaandeel van 2.8%. Hiermee komen ze natuurlijk niet eens dicht in de buurt van WordPress.

De WordPress-oprichter Matt Mullenweg geeft aan dat hij trots is op de groei die WordPress door maakt. Al geeft hij ook aan dat er grote verschillen zitten qua gebruik per maand. Zo is het onderzoek maar een momentopname, maar wel een mooie mijlpaal.

Matt Mullenweg

Matt Mullenweg denkt ook dat het aandeel nog verder kan groeien. Hierbij verwacht hij niet dat er aandeel weg gehaald word bij andere CMS systemen, maar juist bij de grote groep websites die nog geen CMS systeem gebruiken. Dit is op dit moment nog 57% van alle websites online.

Lees meer artikelen over WordPress

1 thought on “WordPress in gebruik door kwart van alle websites

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: