NVIDIA gaat samen met DHL zelfrijdende vrachtwagens ontwikkelen

NVIDIA gaat samen met pakketbezorger Deutsche Post DHL Group een vloot van zelfrijdende vrachtwagens ontwikkelen. DPDHL is het moederbedrijf van de internationale pakketdienst DHL. De autonome vrachtwagens moeten in 2019 de weg op gaan. Onderdelen voor de voertuigen zijn afkomstig van leverancier ZF Friedrichshafen. DHL zal trucks voorzien van een zelfrijdsysteem van ZP, dat gebruikmaakt van NVIDIA-technologie.

Op het moment rijden er 3.400 voertuigen van de pakketbezorger rond die op deze manier van een upgrade voorzien kunnen worden.
Volgens Nvidia is het systeem slim genoeg om tot aan de deur te rijden met een pakketje. Het laatste stuk van de reis is voor autonome voertuigen vaak het lastigst, omdat ze door bijvoorbeeld woonwijken moeten rijden en moeten parkeren

Robottaxi’s

NVIDIA heeft ook een speciale supercomputer voor zelfrijdende voertuigen onthuld. De Pegasus maakt volgens het techbedrijf gebruik van kunstmatige intelligentie om robottaxi’s te laten rondrijden. Deze taxi’s zouden zonder voetpedalen of stuur passagiers kunnen vervoeren. Pegasus is de opvolger van de Nvidia Drive PX2, die in januari 2016 door het bedrijf werd onthuld. De nieuwe supercomputer zou in staat zijn om 320 biljoen handelingen per seconden uit te voeren, het tienvoudige van de PX2.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.