US Central Command gehackt door IS

Een belangrijk twitteraccount van het Amerikaanse leger, US Central Command, dat twittert onder @CENTCOM, is maandag gehackt door aanhangers van Islamitische Staat (IS). Hierna werdt ook het Youtube kanaal van het US Central Command onder handen genomen. Alleen de eerste hack is door het Pentagon bevestigd.

 

central-command

Door het account werden Amerikaanse soldaten maandag gewaarschuwd dat IS ‘eraan komt’. Ook werd er militaire informatie getoond over Noord-Korea en vermeende plannen over een aanval op China. Daarnaast werden er ook diverse schema’s met daarop informatie over medewerkers van het Amerikaanse leger gedeeld. Het duurde bijna drie kwartier tot Twitter het account uit de lucht haalde.

imrs

US Central Command heeft onder meer de leiding over de operaties die het Amerikaanse militaire apparaat uitvoert tegen IS. Door het account worden volgers op de hoogte gehouden van de voortgang van die missie.

_80220560_hack2_624

“ISIS is hier al, we zitten in jullie computers, op iedere militaire basis”, werd er na de hack getwitterd. En: “We won’t stop! We know everything about you, your wives and children”. (We zullen niet stoppen. We weten alles van jullie, jullie vrouwen en kinderen).

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.