SONY INTRODUCEERT DE NW-ZX2 WALKMAN

Sony’s bekende Walkman-familie krijgt er een nieuw vlaggenschip bij, dat speciaal gemaakt is voor de ware muziekliefhebber. Met de High-Resolution Walkman NW-ZX2 heeft de gebruiker topklasse muzikale verfijning van Hi-Res Audio op zakformaat – meer dan cd-kwaliteit en een ongeëvenaarde luisterervaring voor onderweg.

orig_ZX2_close_up1
Het omzetten (comprimeren) van analoog geluid naar digitale formaten zoals cd en mp3 kan de zuiverheid van het oorspronkelijke signaal aantasten. Hi-Res Audio behoudt veel meer details bij de omzetting van analoog naar digitaal en levert een authentieke muziekervaring zoals deze in de muziekstudio is opgenomen.

De stijlvol vormgegeven Walkman NW-ZX2 is een geslaagde krachtpatser, met een keur aan zorgvuldige verbeteringen, voor audio die elk detail van de oorspronkelijke creativiteit van de artiest weergeeft.

Sony’s S-Master HX volledig digitale versterker zorgt voor de volledig digitale verwerking van het audiosignaal, voor een zuivere weergave van Hi-Res-geluid. Deze geavanceerde technologie zorgt voor nauwkeurige verwerking van enorme hoeveelheid breedbandaudio met een minimum aan ruis en vervorming.

orig_ZX2_fea_SDcard1
De krachtige DSEE HX-verwerking brengt cruciale hoogfrequente muziekinformatie terug, die in gecomprimeerde geluidsbestanden verloren gaat. Cd- en MP3-bronnen worden verbeterd (upscaling) doordat de sampling-frequentie en bitdiepte tot voorbij hun oorspronkelijke waarden wordt uitgebreid grenzend aan Hi-Res-kwaliteit (vergelijkbaar met 192 kHz/24-bit audio). Zo kunt u tot in de kleinste details van muziek genieten en hebt zo het gevoel alsof u daadwerkelijk in de studio of concertzaal bent.

De liefhebber van ultieme geluidskwaliteit ervaart vanaf de allereerste aanraking de pluspunten van de volgende generatie Walkman NW-ZX2. Het afspeelgedeelte is van een uiterst solide aluminiumlegering, terwijl de aan de binnenzijde vergulde koperplaat de elektrische impedantie vermindert en zo bijdraagt aan de totale geluidskwaliteit.

Inwendig zijn er vele verbeteringen in het ontwerp, die elke geluidsliefhebber zal waarderen. Aanzienlijke verbeteringen in de stroomtoevoer van de speler zijn bijvoorbeeld een elektrische dubbellaagscondensator om spanningsverlies te compenseren.

orig_ZX2_front_UI1

Elk stadium in het audiokanaal is sterk verbeterd, waarbij veel gebruik is gemaakt van pcb’s met een koperlaag met dikke film, OFC (zuurstofvrij koper) kabels en zuiver loodvrij soldeer. De totale geluidskwaliteit is verder verbeterd dankzij het gebruik van zorgvuldig geselecteerde componenten, zoals spoelen, MELF-weerstanden en foliecondensators met superieure audiokenmerken. Niet minder dan zeven extragrote condensatoren (OS-CON) garanderen een buitengewone frequentierespons en een minimale geluidsproductie in de outputfase.

Een digitale klokbron zijn er twee geworden, met speciale kristaloscillatoren voor 44.1/88.2/176.4 kHz (CD/DSD) en 48/96/192 kHz-bronnen. Naar welk muziekbestand of formaat u ook luistert, u kunt genieten van extra helderheid en transparantie met verbeterde stereoscheiding.

De NW-ZX2 is de allereerste Walkman die de efficiënte LDAC-codec ondersteunt. Met deze nieuwe audiotechnologie van Sony kunt u via Bluetooth draadloos naar hoge resolutie audio luisteren. LDAC stuurt gegevens drie keer efficiënter door dan huidige Bluetooth-verbindingen (Bluetooth A2DP, SBC (328 kbps, 44.1 kHz)) en zorgt daarmee voor een betere draadloze luisterervaring voor al uw muziek. Dankzij one-touch aanraken via NFC kan moeiteloos en onmiddellijk een draadloze verbinding worden gemaakt tussen de Walkman en andere apparaten.

Muziekliefhebbers zullen de royale opslagruimte van 128 GB waarderen – meer dan genoeg ruimte voor uw Hi-Res-collectie. Dit kan worden uitgebreid tot 256 GB (met een optionele microSD-card), zodat er ruimte is voor meer dan 1.700 nummers die worden opgeslagen als Hi-Res-audiobestanden (150 MB per nummer). Bovendien zorgt de nieuwe Li-ion-batterij met hoge capaciteit ervoor dat de afspeeltijd tot 60 uur bedraagt (MP3-bestanden) zonder dat opladen nodig is.

Dankzij dual-band (2.4/5 GHz) wifi-compatibiliteit kunt u van Hi-Res-muziek genieten die is opgeslagen op uw (DLNA) thuisnetwerk, zonder elektrische interferentie. De speler heeft ook een USB audio-aansluitingsmogelijkheid, voor rechtstreekse, storingsvrije digitale aansluiting op draagbare hoofdtelefoonversterkers en USB DAC-versterkers.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Walkman NW-ZX2 met High-Resolution Audio van Sony is vanaf het voorjaar van 2015 verkrijgbaar voor 1.200 euro via Sony Store Online.

You May Also Like

1 comment

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.