DataTraveler 2000 de USB met hardware encryptie

Kingston heeft de DataTraveler 2000 aangekondigd. De DataTraveler 2000 is een USB-stick met hardware-encryptie en beveiliging door middel van een pincode. Deze pincode wordt op de USB-stick zelf ingevoerd. Hiervoor is de stick uitgerust met een klein numeriek toetsenbord.

Kingston-DataTraveler-2000-Encrypted-Flash-Drive

Kingston richt zich met de DataTraveler 2000 op de professionele gebruikers die vanwege hun werk of de data waar mee ze rondlopen gebruik moeten maken van een zwaardere vorm van beveiliging. Omdat de USB-stick geen gebruik maakt van encryptie op software niveau werkt de stick op elke computer zonder speciale software. Hiermee is de gebruiker dus niet afhankelijk van bepaalde besturingssystemen.

De DataTraveler 2000 maakt gebruik van 256-bit-encryptie. Naast de encryptie wordt de data ook automatisch verwijderd na 10 mislukte inlogpogingen, dit geeft dus een dubbele beveiliging. De DataTraveler 2000 is beschikbaar in 16Gb, 32Gb en 64Gb en varieert van leessnelheden tussen de 120MBps en de 135MBps, en schrijfsnelheid tussen de 20MBps en de 40MBps. Dit is niet zo heel snel voor een usb 3.0 stick, maar de nadruk ligt dan ook op de encryptie. De DataTraveler 2000 kan verder tegen een hoeveelheid water en stof dankzij de IP57-rating.

De stick komt nog dit kwartaal op de markt, maar de adviesprijs is nog niet bekend. Maar wij verwachten dat net als de andere veilige telgen in de Kingston productreeks de stick niet goedkoop zal zijn. Maar het zal door de encryptie zeker wel de investering waard zijn.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.