Microsoft koopt Minecraft voor bijna 2 miljard euro

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het Mojang heeft overgenomen. Mojang is het bedrijf achter de populaire Minecraft games. Microsoft heeft een bedrag van ongeveer 2,5 miljard dollar betaald voor Mojang. Dit komt neer op 1,94 miljard euro met de huidige wisselkoers.

IMG_0587

Met de overname van Mojang stopt ook de samenwerking met de oprichters van het bedrijf. De huidige programmeur Markus Persson heeft aangegeven het bedrijf te verlaten omdat het hem teveel tijd en stress kost. Andere medewerkers zouden ook aangegeven hebben niet mee te gaan naar Microsoft.

Als onderdeel van Microsoft zal Mojang de Minecraft-franchise op verschillende platforms blijven ondersteunen, schrijft Microsoft. Dat gebeurt dus ook op niet-Microsoft-besturingssystemen iOS en Android en de concurrerende Sony-console PlayStation. Microsoft zegt dat het van plan is om de ‘Minecraft-community en -franchise te laten groeien en te koesteren.’

Mojang belooft dat de community belangrijk blijft en dat het ‘in niemands belang is om ervoor te zorgen dat spelers geen toffe dingen meer kunnen maken’. Het is nog niet bekend of Mojang-medewerkers na de overgang naar Microsoft ook aan andere projecten moeten werken. Ook is nog niet bekend wat de overname betekend voor zijprojecten van Mojang, zoals de kaartengame Scrolls.

Mojang heeft 28 medewerkers en het bedrijf maakt in een jaar omgerekend 224 miljoen euro omzet, met een winst van omgerekend 97 miljoen euro. Mojang heeft in de afgelopen vijf jaar vijftig miljoen exemplaren van Minecraft verkocht. Minecraft is beschikbaar voor een groot aantal platformen, waaronder Microsofts Xbox 360 en Xbox One, maar ook de pc, iOS, Android en Sony’s PlayStations. Vorige week kondigde Microsoft de komst naar de Xbox One aan.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.