Pokémon Go 100 miljoen keer gedownload

De populaire smartphonegame Pokémon Go heeft in het afgelopen weekend de grens van 100 miljoen downloads gepasseerd. Dat stelt marktonderzoeker App Annie tegen TechCrunch. Ongeveer een week geleden stond het aantal downloads nog op zo’n 75 miljoen. Voor zo ver bekend heeft Pokémon Go de mijlpaal in recordtijd behaald. Eerdere hitgames als Color Switch en Slither.io deden er een stuk langer over om half zo veel downloads te behalen.
 Pokémon Go

Inkomsten

App Annie schreef dit weekend dat Pokémon Go dagelijks ruim 10 miljoen dollar oplevert via een systeem van in-app aankopen. Spelers kunnen in een speciale winkel geld besteden aan onder meer extra Pokéballs en voorwerpen die extra Pokémon aantrekken.

De voorwerpen zijn ook te bemachtigen door bepaalde locaties te bezoeken en verder te komen in het spel, maar door geld te besteden kan de voortgang worden versneld.De onderzoekers schrijven dat het succes van Pokémon Go weinig effect lijkt te hebben op de omzet van andere smartphonegames. Hun inkomsten bleven in de afgelopen weken ongeveer vlak.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.