Vergeet niet je internet uit te zetten in het buitenland

Ga je op vakantie of moet je voor je werk naar het buitenland toe? Vergeet dan niet je internet uit te zetten in het buitenland. Wanneer je zonder erbij na te denken het internet op je smartphone net zo veel zou gebruiken als in Nederland, dan kunnen de kosten hiervan zomaar hoog oplopen. Van dit geld had je ook iets leukers kunnen doen tijdens je vakantie. Wil je toch bereikbaar blijven en je e-mail en social media af en toe checken? Wij vertellen je hoe je hoge kosten voor het mobiel internet in het buitenland kunt voorkomen.

buitenland internet

Bij je smartphone heb je waarschijnlijk een abonnement of een Sim Only abonnement afgesloten, eventueel aangevuld met een data bundel voor mobiel internet in Nederland. Deze bundel is echter niet bij elke provider te gebruiken wanneer je in het buitenland bent. Kijk dus voor je vertrekt op de website van je provider om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor mobiel internet in het buitenland. Zij kunnen je vertellen wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

Bij een aantal providers is het mogelijk om een (eenmalige) internet bundel aan te schaffen die je in het buitenland kunt gebruiken. Je kunt kiezen voor een buitenland bundel voor een dag, een week of een maand. Zo heb je zelf in de hand hoeveel je hier aan uit wilt geven. Wil je dit niet, is je buitenland bundel al op of is het niet mogelijk om een buitenland bundel aan te schaffen, zorg dan in ieder geval dat je de data roaming op je toestel uitschakelt, zodat je niet online bent via het 3G of 4G netwerk. Je kunt dan wel gebruik maken van wifi wanneer dit beschikbaar is, maar je maakt geen (extra) kosten.

Extra kosten maken voor (mobiel) internet is gelukkig niet altijd nodig. Veel hotels, bungalowparken, restaurants en winkels in het buitenland bieden tegenwoordig gratis wifi aan. Zo kun je toch af en toe even online zijn zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt. De rest van de dag kun je dan lekker gaan genieten van je vakantie, de omgeving, je vrienden of familie, zonder dat je afgeleid wordt door je smartphone.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.