Iphone 8: wat kunnen we verwachten (augmented reality)

Al een aantal maanden gaat het gerucht dat Apple aan een compleet nieuwe camera zou werken voor de iPhone 8. Deze nieuwe camera zou bestaan uit een module die in drie dimensies kan kijken. Dit zou de eerst stap zijn van Apple richting augmented reality. Volgens bronnen heeft Apple hiervoor het tech bedrijf Himax Technologies benaderd.

Eerder kwam er al een concept naar buiten van waarschijnlijk de iPhone 8, Het concept toont een randloze iPhone 8 met een vernieuwde Siri, waarbij Augmented Reality (AR) mogelijk is. Met dit systeem ziet de gebruiker wat zich achter de iPhone afspeelt en worden daar nuttige virtuele elementen aan gekoppeld. Zo zie je bijvoorbeeld duidelijk hoe je moet lopen als je door een druk metrostation wandelt.

Maar wat kunnen we verwachten?

Als augemented reality daadwerkelijk in de iPhone 8 word toegepast dan zal dit grote invloed hebben op hoe we onze telefoon gebruiken. Augmented reality is namelijk een laag die toegepast word over de buitenwereld heen. Zo zou bijvoorbeeld je navigatie systeem de weg kunnen wijzen terwijl de pijlen daadwerkelijk tonen waar je bent op je telefoon.
Maar je zou ook je camera kunnen richten op een gebouw, en Siri zou je dan van alles kunnen vertellen over dit gebouw. Dit omdat de nieuwe camera het mogelijk maakt om iets te scannen en vervolgens hier informatie over te vinden.

iOS 11 en andere iPhone 8-concepten

Recentelijk dook er ook een conceptvideo op over mogelijke features van iOS 11. De video van Jacek Zi?ba toont onder meer een splitscreen-functie, waarbij het mogelijk is om met gesplitste vensters te werken. Ook illustreert de video de mogelijkheid voor groepsgesprekken op FaceTime en een gedeeld account voor de iPad. In de concepten van iOS komen ook een boel nieuwe functies naar de iPhone 7 en de iPhone 7 plus. Het is nog even afwachten wat er allemaal met de toestellen mogelijk is na de grote update.

VR en de toekomst

VR gaat steeds meer ons leven beheersen. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om VR voor trainingen te gebruiken. En wie weet wat we straks nog meer kunnen?

You May Also Like

2 comments

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.