Apple iPhone 6S, nog steeds een topmodel

Nu de release van de iPhone 8 steeds dichterbij komt, vind je steeds vaker mooie iPhone 6S deals. Als je het belangrijk vindt een goede telefoon te hebben en je hoeft niet zo nodig het allernieuwste model te hebben, dan is de iPhone 6S een fijn toestel. De iPhone 6S is tevens een goed instapmodel voor nieuwe Apple gebruikers. Dit toestel heeft mooie ronde vormen en is dunner dan de iPhone 5 en oudere Apple toestellen. Wat kun je verwachten als je een iPhone 6S aanschaft? In dit artikel gaan we verder in op de specificaties van deze smartphone.

Technische specificaties

Niet iedereen heeft verstand van de technische specificaties van zijn smartphone en dit is gelukkig ook niet nodig. Wel zetten we deze even op een rijtje voor degenen die dit wel graag vergelijken. De iPhone 6S heeft een dual core A9-processor die geklokt is op 1,84 GHz. Het toestel bevat 2GB werkgeheugen. Dit is het dubbele van de vorige modellen en zeker een goede vooruitgang. Je kunt kiezen uit een opslagcapaciteit van 16 GB, 64 GB of 128 GB. Het toestel is voorzien van zowel een 3D Touch-techniek als Touch ID om in te loggen. De batterij van de iPhone 6S is 1715 mAh. Dit is niet bijzonder groot, maar de batterij gaat relatief lang mee, omdat de hardware en software van het toestel goed op elkaar afgestemd zijn. Het IPS LCD-scherm van de iPhone 6S is 4,7 inch, heeft een resolutie van 1334×750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. Door de 3D Touch-techniek reageert het scherm goed op aanrakingen. Dit zorgt ervoor dat je door middel van een zachte of hardere aanraking verschillende functies kunt gebruiken.

Design

De iPhone 6S lijkt qua design hetzelfde te zijn als de iPhone 6. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee modellen. Apple heeft voor de iPhone 6S een ander type aluminium gebruikt voor de behuizing van het toestel. Dit maakt het toestel sterker dan zijn voorganger. Vanaf de iPhone 6 is de vergrendelknop verplaatst van de bovenkant van het toestel naar de rechterkant van het toestel. Dit zorgt ervoor dat je de iPhone 6 en 6S met één hand kunt bedienen. Wanneer je overstapt van een ouder Apple model naar de iPhone 6S ben je vrij snel gewend aan deze verandering. De overige knoppen (de volume knoppen en de home button) zitten nog altijd op dezelfde plek. Het ontgrendelen van de iPhone 6S kan zowel met de home button als door te swipen op het touch screen. Je kunt je toestel beveiligen met een cijfercode, maar ook met je vingerafdruk. De home button is voorzien van een vingerafdruksensor (Touch ID).

En aangezien er al een aantal nieuwe modellen zijn is de iPhone 6s nog steeds een hele goede keuze. De prijs van dit toestel is namelijk weer wat goedkoper dan de al wat nieuwere, en het voelt nog steeds alsof je één van de topmodellen hebt. En eigenlijk is dat ook zo.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.