Alles over inkt voor de printer

De meeste mensen hebben thuis een printer, soms wel meer dan eentje. De meest gebruikte printer is de inkt-jet printer. Met deze printer is relatief goedkoop printen vergeleken met andere opties, en vrij makkelijk te krijgen. De eerste ink-jet printer werd in 1984 voor de consument op de markt gebracht. De inkt-jet printer maakt gebruik van spuitmondjes om kleine druppels inkt op het papier te plaatsen, door dit proces pixel voor pixel te doen wordt het papier gevuld met de gewenste informatie.

 

Verschillende soorten inkt

In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten inkt op de markt gebracht. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen inkt gebaseerd op water en inkt gebaseerd op solventen (solventen zijn verschillende soorten oplosmiddelen). Inkt gebaseerd op water wordt het meest gebruikt en is ook gelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu. Het water wordt gebruikt om de kleurstof te transporteren. Nadat het water met de kleurstoffen op het papier is aangebracht moet het even drogen.

Zoals gezegd bestaan er dus ook inktsoorten die gemaakt zijn met solventen. Dit kunnen lichte oplosmiddelen zijn, tot zware industriële solventen. Vaak worden er voor solventen gekozen bij de speciale soorten inkt zoals sneldrogende inkt, of inkt met een speciale glans of andere speciale eigenschappen. Hoewel deze inkt dus voor mooie resultaten kan zorgen, is het tegelijkertijd slecht voor het milieu.

Inkt kopen

Veel mensen denken nog dat inkt voor de printer duur is, we horen zelfs vaak de opmerking: Ik haal wel een nieuwe printer, dat is goedkoper. Nu is inkt in de winkel soms aan de dure kant, maar juist online is het een stuk makkelijker en goedkoper te krijgen. Dit scheelt je dus het tripje naar de winkel, en je kan hiermee goedkoop printen.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.