Een webshop maken met Lightspeed – Review

Tegenwoordig zijn we een groot deel van ons leven online. Dit komt mede door de tablets en smartphones waardoor de wereld in handbereik ligt. Natuurlijk heeft dit een groot effect op de manier hoe wij inkopen doen. Hierdoor kiezen steeds meer ondernemers voor een online winkel, en niet meer een winkel in een winkelstraat. Maar het openen van een webwinkel ligt eigenlijk voor iedereen binnen handbereik.

Het beginnen van een webwinkel

Het beginnen van een webwinkel klinkt soms eng; veel mensen denken gelijk aan uren programmeerwerk. Andere mensen zijn bang voor de grote hoeveelheid administratie. Maar tegenwoordig zijn er hele goede SaaS (Software as a Service) oplossingen. Hierdoor hoef je niet meer de achterliggende technische kennis te hebben, en de administratie en alle andere dingen die bij een webwinkel komen kijken worden uit handen genomen. Een goede SaaS-oplossing is Lightspeed eCommerce.

Lightspeed eCommerce

Een webwinkel beginnen met Lightspeed eCommerce is zo gebeurd. Het registeren gebeurd via de website, en na je registratie kom je direct in het backoffice. Hier zie je gelijk de belangrijkste opties. Zo kan je hier je eerste artikelen in de webshop zetten, de betaalmethodes toevoegen, verzendmethodes toevoegen en de lay-out kiezen.

Productbeheer

Een van de belangrijkste stappen is natuurlijk de webwinkel vullen met producten. Dit doe je door de optie “add product”. Via deze optie kom je op een pagina waarbij je de naam van het product kiest, de voorraad en de prijs. Hierna is je product klaar om op je website te staan. Maar je kan hier ook gelijk het merk aangeven, de leverancier, de leveringstijd en eventueel het product in een set aanbieden. Het toevoegen van een product is dus in maximaal 5 minuten gedaan.

Betaalmogelijkheden

Om je producten te kunnen verkopen is het belangrijk dat mensen kunnen betalen. Hiervoor heet Lightspeed eCommerce een aantal mooie functies ingebouwd. Via Lighspeed Payments kan je makkelijk  tegen een kleine vergoeding je klanten laten betalen met iDeal, PayPal, SOFORT, Creditcard, Bitcoin en nog een paar andere oplossingen. Dit scheelt weer een boel administratief werk om alles geregeld te krijgen, alles gaat gewoon via 1 provider.

Verzenden

Je producten staan klaar en mensen kunnen afrekenen. Nu is de volgende stap natuurlijk het versturen van de spullen. Dit kan je heel makkelijk doen door je PostNL zakelijk account te koppelen met je webwinkel. Met deze koppeling kan je ervoor zorgen dat het label al helemaal klaar is als er betaald is. De klant ziet dan ook gelijk de trackingcode en je hoeft het alleen nog daadwerkelijk te versturen. Hoe makkelijk wil je het krijgen? (Naast PostNL worden ook nog de opties Paazl en bPost ondersteund.)

Looks

Natuurlijk wil je niet dat je webwinkel eruit ziet als alle andere winkels. Je kan bij Lightspeed eCommerce heel makkelijk je thema aanpassen, of in de theme store een thema kopen voor je website. Ook is het mogelijk om gewoon maatwerk te kopen zodat je zeker bent dat jouw website uniek is.

 

Conclusie

Wij hebben de eCommerce versie van Lightspeed getest, en zoals je hierboven kan lezen zijn wij zeer tevreden over hoe makkelijk het is om een winkel te beginnen. Alle administratie zit makkelijk in het back-office en alle functies zijn zo verwerkt dat je ze alleen ziet als je ze daadwerkelijk nodig hebt. Hierdoor is het de ideale oplossing voor de webwinkel starter die zich totaal niet bezig wil houden met de techniek. Het pakket zorgt ervoor dat jij je kan bezig houden met verkopen, de software doet de rest.

Meer info over een webshop maken met Lightspeed,  zie hier.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: