Tips voor het kopen van inktcartridges

Wanneer je een printer in huis hebt is het belangrijk dat je ook de goede inkt gebruikt. Het aanbod is echter zo groot dat het soms een hele uitdaging is om zeker te weten dat je de juiste inktpatronen vindt voor jouw printer. Wil je weten hoe je de juiste inktcartridge uit kunt zoeken? Hier vind je een aantal tips.

Verschillende soorten printers

De eerste belangrijkste stap in de zoektocht naar de juist cartridges is het bepalen wat voor soort printer je hebt. Er is over het algemeen een onderscheid te maken tussen twee soorten: inkjet of laser. Beide soorten werken totaal anders, waarbij inkjet-printers papier bedrukken door inkt op het papier aan te brengen en laserprinters zwart of gekleurd poeder gebruiken voor het bedrukken van papier. Inktcartridges zijn geschikt voor de eerste soort, terwijl toners juist zijn gemaakt voor laserprinters.

Het model

Wanneer je weet wat voor soort cartridges nodig hebt (inkt of een toner) is de volgende stap het bepalen van het type dat bij jouw printer past. Ieder merk heeft zijn eigen maten voor cartridges, en binnen elk merk is er ook nog onderscheid te maken tussen de verschillende modellen. Wanneer je je merk en model weet, kun je opzoeken welke cartridges voor jouw printer gemaakt zijn. Deze informatie vind je in de gebruiksaanwijzing, maar ook online op ervaren websites zoals Alleeninkt.nl bijvoorbeeld.

Kleur of zwart

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere printer de mogelijkheid om in kleur te printen. Het is afhankelijk van jouw document of je deze in kleur of in zwart-wit wilt afdrukken. Alle printers hebben een aparte cartridge voor zwart en voor kleur. De kleuren worden in sommige gevallen allemaal ondergebracht in één cartridge, maar het is ook mogelijk dat je ruimte hebt voor cartridges in verschillende kleuren. Het voordeel hiervan is dat je niet alle kleuren evenveel gebruikt, dus dat je de cartridge niet al hoeft te vervangen wanneer er slechts één kleur op is. Het hangt van het merk en model van je printer af of je deze mogelijkheid hebt.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.