Is jouw laptop klaar voor het nieuwe school- of werkjaar?

De zomervakantie is alweer afgelopen én dit betekent dat je waarschijnlijk alweer hard aan het werk bent. Dit kan zijn voor je studie, voor je werkgever of misschien ben je zelf wel aan het ondernemen. Wat jouw situatie ook is, in dit digitale tijdperk moet jouw computeruitrusting optimaal zijn om goed te kunnen presteren!

Laptop kopen

Wanneer je een nieuwe laptop wil aanschaffen, zul je al gauw merken dat de keuze aan laptops ‘oneindig’ is. Het is belangrijk om de aanschaf van je laptop slim af te stemmen op je gebruik en situatie. Ben je bijvoorbeeld veel onderweg? Dan is een 13 inch scherm eenvoudiger mee te nemen dan een laptop met een 15 inch scherm. Maar moet je regelmatig foto’s of video’s bewerken? Dan is een 13 inch scherm wat aan de kleine kant en is het aspect ‘resolutie’ ook van groot belang.

Prijzen

Opvallend is dat steeds meer mensen kiezen voor een MacBook van Apple. Een instapmodel kost al snel €1100,- en de veelzijdigere ‘MacBook Pro’ begint bij €1400,- euro. De benodigde accessoires zoals: externe opslag, opbergtas, draadloze muis, oordopjes, software en wellicht printer nog niet eens meegerekend! Een kleine €2000,- euro is dus al snel gespendeerd bij het kopen van jouw nieuwe computeruitrusting.

Studielening

Studenten gebruiken vaak hun studiefinanciering voor de aanschaf van een laptop. In veel gevallen is hun basisbeurs niet genoeg en lenen ze enkele maanden extra bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) om zo tot het aanschafbedrag te komen. Met de lage rente die zij aan de studielening kwijt zijn, is dit voor hen toch een manier om op een voordelige manier een mooie laptop aan te schaffen.

De consument

Maar niet alleen studenten lenen geld voor de aanschaf van hun laptop. Consumenten lenen steeds vaker voor de aanschaf van een laptop. Een goede laptop kan namelijk een goede inverstering zijn in jezelf en niet iedereen kan zomaar even €2000,- euro ophoesten.

Betaal niet teveel rente

Kopen op afbetaling is tegenwoordig erg trending. Veel bedrijven spelen hier handig op in en bieden deze ‘luxe’ dan ook graag aan. Maar let wel op voordat u overstag gaat. Kopen op afbetaling is een bijzondere vorm van een lening, waar kredietverstrekkers extra geld mee kunnen verdienen d.m.v. hoge rentes.

Persoonlijke lening

Voor meer zekerheid kunt u bijvoorbeeld een Persoonlijke lening afsluiten. Dit is een productvorm waarbij u direct over het totale bedrag beschikt.  Dit kan bijvoorbeeld bij GeldLenen.nl. De rente staat gedurende de gehele looptijd. Hierdoor weet u dus precies wat u per maand kwijt bent, wat u totaal aan de lening kwijt bent en wanneer u van de lening af bent. Een mooie kanttekening is, is dat u ook boetevrij geld kunt aflossen, als u een keer een meevaller heeft aan het einde van de maand!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.