Verschillende soorten hoesjes en materialen

Wanneer je eindelijk de telefoon hebt die je graag wou hebben, dan wil je hem goed beschermen. Hiervoor kan je dan een telefoonhoesje gebruiken. Maar als naar de telefoonhoesjes gaat kijken zal je snel tot de conclusie komen dat er heel veel verschillende soorten hoesjes zijn. Hieronder proberen we een paar soorten hoesjes uit te leggen, zodat de keuze iets makkelijker gaat worden. Ik weet nog dat ik echt niet wist waarna ik moest kijken toen ik opzoek was naar iPhone 5s hoesjes.

Pouch case

De Pouch case is een insteekhoesje. Dit type hoesje is vaak vrij universeel en kan voor meerdere soorten telefoons gebruikt worden. Het insteekhoesje is gemaakt van stof of van leer, en bied alleen bescherming bij het vervoeren. Op het moment dat je gaat bellen of whatsappen moet je de telefoon uit het hoesje halen en is deze dus onbeschermd.

Softcase

De softcase is een siliconen hoesje die je om de telefoon kan doen. Een softcase is zoals de naam zegt van zacht materiaal gemaakt. Hierdoor is het erg flexibel en makkelijk om de telefoon te plaatsen. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat de telefoon aan de achterkant beschermd is tegen vallen en krassen, het scherm zelf blijft echter onbeschermd.

Hardcase

Een hardcase is gemaakt van zeer sterk kunststof of van hout. Een hardcase hoesje is altijd op maat gemaakt voor het model telefoon. Een hardcover bied bijna rondom bescherming voor je telefoon. Vaak heeft deze een bumper die je scherm beschermt tegen vallen. En bied het hoesje extra grip wat weer extra beschermt tegen vallen.

Hybride case

Een hybride case is een combinatie van verschillende soorten hoesjes. Vaak is dit een hardcase die de telefoon beschermt tegen vallen en krassen, maar heeft hij ook een zacht materiaal dat over het scherm gaat. Hiermee kan de telefoon ook aan de voorkant kasvrij gemaakt worden, en soms zelfs waterdicht.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.