BIT breidt haar drie datacenters uit met een nieuwe datacentervloer

BIT breidt haar drie datacenters uit met een nieuwe datacentervloer: BIT-2D. Deze uitbreiding vindt plaats in het bestaande datacenter BIT-2BCD. Tijdens de bouw in 2009 is al rekening gehouden met de toekomstige groei. Voor de koeling van de nieuwe datacentervloer wordt gebruikgemaakt van de buitenlucht. BIT-2D zal functioneren met een PUE van 1,15, wat inhoudt dat voor elke kW die een klant gebruikt, er 150W nodig is om te koelen. Hiermee kiest BIT wederom voor een energiezuinige oplossing, die perfect aansluit bij zijn investeringen in energiebesparingen. In de bouw van BIT-2D is 2 miljoen euro geïnvesteerd.

BIT heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Waar organisaties eerst de kat uit de boom keken als het om colocatie gaat, is de drempel nu een stuk lager geworden. Daarnaast realiseren organisaties zich dat wanneer men dezelfde mate van professionaliteit wil behalen, colocatie vaak goedkoper is dan zelf investeren. Buiten het schaalvoordeel dat externe datacenters hebben, zijn ook de investeringen in specialisten en bijvoorbeeld het opzetten van storingsdiensten belangrijke kostenposten waarop bespaard kan worden.

Alex Bik, CTO bij BIT: “Volgend jaar bestaat BIT twintig jaar en in die jaren zijn we flink gegroeid. Als we kijken naar ons klantportfolio zien we dat er weinig verloop is. Daar zijn we uiteraard trots op. Dit betekent ook dat nieuwe klanten automatisch leiden tot groei. Bij de bouw van BIT-2BCD in 2009 hebben we daarom al rekening gehouden met de toekomst en drie vloeren als datacenter gebouwd, waarvan we de derde, BIT-2D, in oktober in gebruik zullen nemen. Het feit dat ook bij de bouw van BIT-2D energiebesparingen een centrale rol spelen, is voor ons erg belangrijk.”

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.