Miljoenen wachtwoorden klanten gratis webhosting op straat

De gebruikersnamen en wachtwoorden van miljoenen mensen die webhosting 000webhost gebruiken zijn in handen van hackers. Tijdschrift Forbes  meldt woensdag dat het de hand heeft gelegd op een database met informatie van ruim 13,5 miljoen klanten van de webhost, die behalve gratis ook betaalde hosting aanbiedt. Veiligheidsexpert Troy Hunt van Microsoft nam contact op met Forbes nadat hij de database kreeg aangeboden van een anonieme bron. De database is een tekstbestand waarin alle informatie staat.
logo 000webhost

Hacker

Een hacker zou vijf maanden geleden hebben ingebroken op het systeem van 000webhost. Dat meldde althans de bron aan Hunt. De e-mailadressen lijken in gebruik bij de webhosting en klanten bevestigden tegenover Hunt dat hun wachtwoorden in de database voorkomen. Het tekstdocument zou niet op internet zijn verschenen.

000webhost heeft alle wachtwoorden gewijzigd

Forbes heeft contact gezocht met 000webhost, maar kreeg geen commentaar. Nadat het tijdschrift had gebeld over het incident, zouden wel wachtwoorden van alle gebruikers door de host zijn gereset. 000webhost kwam niet met een verklaring over de hack of een waarschuwing voor klanten. Veiligheidsexpert Hunt stelt dat er nogal wat schort aan de beveiliging van de webhoster.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.