Uncharted 4 op 60fps niet hoogste prioriteit

Ontwikkelaar Naughty Dog zal de game Uncharted 4: A Thief’s End niet naar een prestatie van 60fps forceren als dat ten koste gaat van de complete ervaring die de ontwikkelaar wil bereiken. Dat heeft game director Bruce Straley aangegeven in een interview met het blad EDGE.

2556900-u4_keyart_final_layered4_1402365483

Uncharted-ervaring

Vermoedens dat Uncharted 4 op 60fps zou draaien werden de wereld in geholpen nadat community strategist van Naughty Dog, Arne Meyer, onthulde dat de ontwikkelaar een resolutie van 1080p en een 60fps-prestatie wilde neerzetten ‘bij alles wat er deze generatie wordt uitgebracht’. In het interview met EDGE legt Straley uit waarom de fps-prestatie niet het belangrijkste is voor de ontwikkelaar:

“We’re actually above 30, but we locked it [for the demo]. We’re going to do whatever it takes to make the game we want to make. If it means we could go for 60 but lose something that would really impact the player’s experience, then it’s our choice as developers to say, ‘Well, we’re going to go for the experience over the 60 frames.'”

Vermogen PlayStation 4

Alle Uncharted-games voor PlayStation 3 draaiden tot nu toe op 30fps. Ontwikkelaar Naughty Dog doelde in eerste instantie op 60fps voor Uncharted 4: A Thief’s End in verband met het vermogen van de PlayStation 4. De redactie van EDGE liet weten dat de game op het moment van testen op de werkvloer daar op 37fps draaide. Of dit getal hoger zal liggen in het eindproduct is nog niet bekend. Uncharted 4: A Thief’s End staat gepland voor exclusieve release op PlayStation 4 later dit jaar.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.