Rabobank Commissie adviseert negatief over Bitcoin

De commissie Ethiek van de Rabobank is negatief richting Bitcoin. Ze hebben daarom een negatief advies gegeven aan de Rabobank filialen. Het is gelukkig wel zo dat dit advies niet bindend is en de filialen hun eigen plan kunnen trekken. Het risico van het negatieve advies is echter wel dat het in de loop van de tijd een beleid kan worden.

rabobank_logo

Volgens de commissie Ethiek is er te weinig toezicht op Bitcoin waardoor de valuta criminele handelingen zou stimuleren. Bitcoins zouden vooral gebruikt worden voor transacties met betrekking tot witwassen en handel in wapens, drugs of kinderporno. Hierdoor is het advies om de handel in Bitcoins niet te faciliteren.

Ook wordt er aangegeven dat klanten die toch in Bitcoins handelen een hoger risicoprofiel zouden moeten krijgen. Volgens mijn bron zou dit betekenen dat het moeilijker word om leningen, creditcards of zelfs verzekeringen af te sluiten via de Rabobank.

Hoewel de Rabobank zegt dat het geen bindend advies is, is het wel een feit dat eerder deze week een groot aantal mensen melde dat al hun transacties omtrent Bitcoin door de Rabobank geweigerd waren. Het is dus nog maar de vraag wat er nu precies gaat gebeuren.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.