Pokémon Link: Battle!

Pokémon is al jaren populair, eerst op de televisie vervolgens met de kaarten die iedereen wou hebben. Maar natuurlijk ook de talloze Pokémon-RPG spellen. Het lijkt er alleen een klein beetje op dat Pokémon over het hoogte punt heen is. Het duurde eventjes voordat er een nieuwe RPG uit kwam, maar nu met Pokémon Link: Battle! Is Pokémon weer even helemaal terug. Ik kreeg van Nintendo een review versie en ging dus op pad met mijn PokéBalls opzak.

PokemonLinkBattle

Pokémon Link: Battle is de opvolger van Pokémon Link uit 2006 voor de Nintendo DS. Hoewel het spel natuurlijk een deel uit maakt van de Pokémon serie speelt het compleet anders dan de RPG spellen. Het doel van het spel is simpel: Probeer alle Pokémon te vangen om je Pokédex te vullen. Om dit te doen moet je dertien zones verkennen. Elke zone heeft 6 levels. In elke level kan je een aantal verschillende Pokémon vangen. Ook heeft elke level een geheime Pokémon. Deze Pokémon kan je alleen krijgen door aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kan je score zijn, maar ook het aantal zetten of je tijd. Het is alleen een klein beetje jammer dat er geen help functie beschikbaar is om te vertellen hoe je bepaalde Pokémon vangt.

3DSDS_PokemonLinkBattle_enGB_01_mediaplayer_largeHet vangen van de Pokémon is simpel. Je Battle Box zit vol met Pokémon plaatjes. Hierbij is het te bedoeling dat je drie of meer van dezelfde Pokémon op een rij krijgt. Om in de echte Pokémon sfeer te blijven zit er een extra effect aan het gebruiken van de elementen. Zo krijg je minder punten als je drie water Pokémon met elkaar linkt als je een vuur Pokémon probeert te vangen.  Om het wel leuk te houden heeft elke Pokémon maar een element, zo kan je makkelijk de zwakte van een Pokémon bepalen.

Op het moment dat je drie Pokémon met elkaar verbonden hebt is het de kunst om zo snel mogelijk weer drie te verbinden. Hiermee scoor je extra punten en doe je meer schade aan de Pokémon. Als het je lukt om je hele scherm in de link periode leeg te spelen krijg je natuurlijk nog meer punten. Hierbij kan je op het eind ook twee Pokémon met elkaar verbinden.

3DSDS_PokemonLinkBattle_enGB_04_mediaplayer_largeMeer is er eigenlijk niet echt over de gameplay te zeggen. Het spel is simpel en makkelijk te begrijpen. In het begin denk je misschien van wat moet ik hier nou mee, maar het spel is toch zeer snel verslavend zoals alle Pokémon spellen. Behalve de help functie die ontbreekt is er eigenlijk niks slechts te zeggen over het spel. Het spel is perfect om even tussendoor te spellen, je kan even een level doen in de trein om vervolgens weer iets anders te doen. Een extra bijkomend voordeel is dat je niet naar de winkel hoeft voor dit spel. Je kan hem gewoon halen uit de e-shop. Wat weer het extra voordeel geeft dat het altijd op je console staat.

Ik kan niet anders adviseren dan koop dit spel als je van Pokémon houdt. Ben je meer het Candy Crush type? Jeej, dit spel is ook geschikt voor jou! En dan hoef je niet steeds op al je vriendjes te wachten met kaartjes ;-)

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.