Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos: de ultieme bioscoopervaring thuis

Gibson Innovations toont op CES zijn nieuwe Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos. Deze soundbar combineert Philips’ Ambisound technologie met speakers die omhooggericht staan en met Dolby Atmos geluidsprocessing. Dit zorgt ervoor dat het geluid echt van alle kanten komt als je film kijkt. Helicopters lijken echt boven je hoofd te hangen en de slang die over de grond glijdt, hoor je haast langs je voeten glibberen.

Philips Fidelio Soundbar with Dolby Atmos_image3

Door de integratie van Dolby Atmos kan geluid hoger en lager reiken dan wat je gewend bent bij bijvoorbeeld een 5.1 systeem. Geluid beweegt zich vrij door de kamer en dus ook boven je hoofd. Door de combinatie van Philips Ambisound en Dolby Atmos komt het geluid nu echt van alle kanten. En dat uit maar een, enkele soundbar.

De Fidelio heeft 18 Speakers

In deze Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos vind je een netwerk van maar liefst 18 speakers. Daarvan zijn er twee speaker-modules die omhooggericht staan. Zo ontstaan 5.1.2 geluidskanalen waardoor het geluid ook de hoogte in gaat. Aan weerszijden vind je 3 mid-range drivers waarvan er een aan beide kanten alleen gemaakt is om het beste geluid te bieden voor dialogen en stemmen. Het geluidsbereik, dat veel breder is dan de soundbar zelf, wordt gecreëerd door de overige drivers te combineren met tweeters die in een hoek staan.

Philips Fidelio Soundbar with Dolby Atmos_image4

De bassen worden verzorgd door een krachtige 220W draadloze subwoofer. Hiervan staat de 8” driver naar beneden gericht voor een krachtige bas. De koepelvormige bas-reflector zorgt dat geluid niet ‘verdampt’ en verbetert lage frequenties door ze gelijk naar buiten te sturen in een boog van 360 graden zodat heel de kamer wordt gevuld met de bassen.

Klein maar groots geluid

Doordat de speakers en het bas-systeem nauw samenwerken en zij gecombineerd worden met de Ambisound-technologie van Philips reikt het geluid van deze soundbar veel verder dan voorheen mogelijk was. Toch heeft dat geen invloed op de grootte of het design van de soundbar gehad. Hij is maar 50mm breed en past dus perfect onder iedere TV.

Philips Fidelio Soundbar with Dolby Atmos_image5

“De Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos gaat verder dan een traditioneel 5.1 surround sound systeem”, zegt Rodney Chan, Video en Home Cinema Business Leader bij Gibson Innovations. “Mensen willen gewoon het beste geluid, vooral thuis. Door Philips’ Ambisound technologie te combineren met Dolby Atmos zorgen we dat geluid echt tot leven komt, waar je de soundbar ook in je kamer plaatst. Dit is onze eerste soundbar met een echte 3D-geluidservaring.”

De belangrijkste features:

  • 400W, 5.1.2 channel Soundbar met draadloze subwoofer
  • Dolby Atmos en Philips’ Ambisound technologie geïntegreerd
  • Ingebouwde, omhooggerichte speakers voor geluid dat boven je hoofd lijkt te gaan
  • Verbeterde helderheid van stemmen door speciale center speaker
  • Bluetooth AptX, AAC en NFC
  • Connectiviteit: 2x HDMI-in, HDMI ARC, Optical, Coaxial, 3.5mm jack

 

De Philips Fidelio soundbar met Dolby Atmos is vanaf de zomer van 2016 beschikbaar

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.