Motorola, het einde van een tijdperk is aangekomen

Motorola maakte de eerste mobiele telefoon in 1973, maar nu 43 jaar laten valt het doek. De naam Motorola wordt nog dit jaar uitgefaseerd. Dit werd vandaag bekend gemaakt door Lenovo-topman Rick Osterloh tegen een Amerikaans magazine. Lenovo nam in 2014 Motorola over van Google en voegde de mobiele afdeling direct samen met zijn eigen mobiele afdeling. Motorola zal voortaan verder gaan als Moto by Lenovo. Het bekende M-logo wordt wel behouden en zal ook op toekomstige toestellen geplaatst worden.

Motorola DynaTac

Motorola deed het vooral in de jaren van de dumb phone goed. Ook de begin jaren van de smartphone waren zeer succesvol voor Motorola. Want wie kent er nou niet de RAZR van Motorola?  Maar met de opkomst van steeds meer smartphones ging het steeds verder achteruit met de verkopen. In 2012 werd Motorola uiteindelijk verkocht aan Google.

Motorola_Logo-Lenovo-Company

De verkoop aan Google is niet de beste beslissing geweest. Google lijkt nu achteraf vooral intrese te hebben gehad in de vele patenten en niet in de techniek. Deze patenten had Google nodig om zich te wapenen tegen de grote hoeveelheid rechtszaken die ze op dat moment hadden met Apple. Onder Google werd de afdeling ook vooral gebruikt voor de goedkopere telefoons zoals de Moto X, G en E. Waarbij de G en de E veel prijzen hebben gewonnen met hun goede prestaties. Maar omdat er gericht werd op de goedkopere telefoons viel de omzet ook tegen.

Motorola MotoX

Motorola’s verkoop aan Google het begin van het einde?

Op 30 oktober 2014 verkocht Google hun rechtenweer aan Lenovo voor de prijs van 2 miljard euro. Bij deze verkoop hield Google wel alle patenten die ze in handen hadden gekregen bij de koop in eigen zak. Nu 14 maanden na de verkoop heeft Lenovo dus bekend gemaakt te stoppen met de naam Motorola, en dat de toestellen voortaan hun naam gaan dragen. Dit betekend definitief het einde van een tijdperk van ruim 88 jaar.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.