NSA vroeg Linus Torvalds om backdoors te maken in Linux

Hoewel de NSA (National Security Agency) Linux lang heeft genegeerd is er nu nieuws op het gebied van de NSA en Linux. De NSA zou Linus Torvalds (de maker van de GNU/Linux kernel) verzocht hebben om backdoors te installeren zodat de NSA de data zou kunnen benaderen.Nu zijn er veel geruchten over de NSA en spionages, backdoors en ander soort taps. Echter komt dit nieuws van de vader van Linus Torvalds, Nils Torvalds. Hierdoor kunnen we er vanuit gaan dat de informatie best betrouwbaar is.

linus-fun

Nils Torvalds is een lid van het Europees Parlement en was lid van het comité over het massa afluisteren van Europese staatsburgers. Dit comité heeft verschillende mensen gehoord die volgens de NSA klokkenluider Edward Snowden betrokken zijn geweest bij het afluisteren.

Tijdens een interview met een Microsoft woordvoerder werd het volgende gevraagd: Is Microsoft ooit benaderd om backdoors te maken in hun systeem zodat de NSA deze zouden kunnen misbruiken. Hierna vertelde Nils Torvalds het volgende: “Toen mijn oudste zoon Linus Torvalds dezelfde vraag werd gesteld antwoorde hij met dat de vraag hem nooit gesteld is terwijl hij ja knikte. Hiermee was het voor iedereen duidelijk dat de NSA hem wel heeft benaderd.

Hoewel niet verteld word hoe Linus heeft gereageerd is het wel duidelijk dat de open-source wereld zulke backdoors zouden tegenhouden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.