Nederlandse webhost voert mega DDoS tegen Spamhaus

De Nederlandse webhost Cyberbunker heeft een grote DDOS aanval uitgevoerd tegen het Anti-spambedrijf Spamhaus. Deze aanvallen zijn begonnen nadat Spamhaus het bedrijf op de blacklist heeft gezet. Volgens de New York Times zijn de DDOS aanvallen zo erg dat er kans is dat stukken internet verstoord worden.

Spamhaus heeft de IP range van Cyberbunker op de blacklist gezet omdat verschillende IP nummers veel spam versturen. Door de plaatsing op de blacklist word de mail verzonden vanaf die IP nummers nu door veel mailserver geweigerd. De webhost Cyberbunker is hier niet zo blij mee.

Omdat Cyberbunker van deze blacklist verwijderd wil worden zijn ze begonnen met DDoS aanvallen. Dit gebeurd nu sinds 19 maart. Bij een DDoS aanval word een server bestookt met heel veel data waardoor de server offline gaat. Hiermee worden problemen veroorzaakt bij klanten van Spamhaus. Er zit duidelijk merkbaar dat de servers die controleren of een IP nummer op de blacklist staat langzamer zijn. Als de aanvallen door gaan zou het zelfs zo kunnen zijn dat deze diensten helemaal gaan weigeren waardoor het mail verkeer dan helemaal stil komt te liggen.

De verklaring van Cyberbunker zelf is hier te vinden.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: