Living on the Edge met Chrome Canary

Software komt vaak in verschillende versies. De developer versie met die nieuwste opties maar ook de meeste bugs. De beta versie waar al een hoop bugs uit zijn maar nog niet helemaal perfect is. En de stable versie voor de gewone eindgebruiker. Nu gebruiken de meeste mensen de stable versie omdat die veilig voelt. We willen immers gewoon de programma’s gebruiken met niet al te veel problemen.

canary-tile-300x171

Google heeft nu Chrome Canary op de markt gebracht. Canary zorgt ervoor dat je de nieuwste developers versie van Chrome kan gebruiken naast je gewone browser! En het mooiste is dat de programma’s niks delen, ze kunnen perfect naast elkaar draaien. Het mooie hiervan is dat je kan genieten van de nieuwste functies wanneer je wilt, maar dat je de gewone stabiele versie kan draaien indien nodig. Hiermee kan dus iedereen spelen met de nieuwste versies.

Waarom zou ik Chrome Canary willen gebruiken?

  1. Het is leuk! Je kan de nieuwste functies proberen voordat het op de markt komt
  2. Het is veilig! Canary werkt compleet onafhankelijk van Chrome.
  3. Auto-updates! Canary word bijna elke dag geupdate.
  4. Het is handig! Als developer kan je de tools testen met de nieuwste functies en API mogelijkheden
  5. Het is Chrome! Canary = Chrome en Chrome = Goed!

Google heeft Canary beschikbaar gemaakt voor Windows en Mac gebruikers. Helaas moet Linux nog even wachten, er staat geen Linux release datum gepland. Nu het downloaden werkt het gewoon net als de gewone Chrome. Google heeft het icon van Canary een andere kleur gegeven waardoor je duidelijk het verschil ziet en niet per ongeluk de verkeerde versie van Chrome pakt.

Download Canary hier of gebruik onze mirror.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.