Vodafone versnelt uitrol 4G

Vodafone Nederland heeft bekend gemaakt dat ze de uitrol van 4G gaan versnellen. Vanaf april 2015 zou er landelijke 4G dekking moeten zijn. 4G werkt op dit moment al in delen van de randstad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) en in Maastricht. Voor de versnelling gaat Vodafone 270 miljoen euro per jaar extra in het netwerk stoppen.

Vodafone_4G_0

Vodafone-CTO Mallik Rao zegt het volgende over de inversteringen: “Het aantal klanten dat gebruik kan maken van Vodafone 4G is explosief gegroeid. We willen onze klanten altijd de beste netwerkervaring geven en gaan daarom in de komende drie jaar meer dan een miljard euro investeren en het 4G–netwerk versneld uitrollen. In april 2014 kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land. Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales.”

Vodafone organiseert 18 november van vier tot vijf een informatie meeting op Twitter. Voor vragen kunt u ze bereiken op Twitter onder @vodafonenl_pr en met de hashtag #fastforward

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.