Kwartaalcijfers Apple

Apple heeft gisteravond (23.00 uur Nederlandse tijd) de kwartaalcijfers bekend gemaakt, en deze liegen er niet om. Het bedrijf boekte de afgelopen 3 maanden een recordomzet van $74.6 miljard en een recordwinst van $18 miljard. Nog nooit was er een bedrijf dat deze cijfers wist te behalen en Tim Cook, CEO van Apple, verwacht dat het hier niet zal stoppen. Apple verwacht dat ze ook in het tweede kwartaal een omzet tussen de $52 en $55 miljard zullen draaien. Precies een jaar geleden waren de omzet en winst respectievelijk ‘slechts’ $57.6 miljard en $13.1 miljard. Een omzetgroei van bijna 30% in één jaar tijd. Shell voert in Nederland de lijst, met een winst van 15.7 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2008. De hoge olieprijzen lagen hier ten grondslag aan.

Amerika is verantwoordelijk voor bijna 41% van de Apple omzet ($30.57 miljard) en ook Europa ($17.21 miljard) en China ($16.14 miljard) dragen hun steentje bij. De iPhone i.c.m. een abonnement is het populairste product. Er werden in 2014 maarliefst 74.5 miljoen iPhones verkocht, 21.4 iPads en 5.5 miljoen Macs. Vermoedelijk komt deze stijging voornamelijk door de lancering van de iPhone 6 (Plus), die een aanzienlijk groter scherm heeft dan de voorgaande iPhones. Apple speelde hiermee eindelijk in op de vraag van de consument. De verkoop van de iPad nam het afgelopen kwartaal hierdoor af.

Tijdens de conference call werd ook bekend gemaakt dat de Apple Watch vanaf april in de VS te koop is. Wanneer het horloge in Nederland in de winkels ligt is nog niet bekend. De Apple Watch kan gekoppeld worden aan je iPhone, zal in drie varianten uitgebracht worden en kost $349. De gehele conferentie is via deze site nog ongeveer twee weken te beluisteren.

You May Also Like

1 comment

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.