Eindelijk bewezen: iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting

Een veel terugkomend gerucht is dat Apple de standaard koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zou willen vervangen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren vraag ik me af., maar het begint er toch steeds meer op te lijken dat het een realistische mogelijkheid is. Volgens een recente tweet van iOS jailbreaker @uloshe is er in de code van de iOS 9.3 bèta een referentie te vinden die erop wijst dat het gerucht echt waar zou kunnen zijn.

iphone 7

iOS 9.3 en iPhone 7

De ontwikkelaar heeft in de code van de eerste iOS 9.3 bèta een string gevonden met de tekst “Headphones.have.%sinput.NO”. Apps die informatie opvragen over de aanwezig koptelefoon krijgen hierdoor altijd een negatief antwoord en vermoedelijk is deze code aan iOS 9.3 toegevoegd om te voorkomen dat apps hierdoor stoppen te werken wanneer er geen koptelefoonaansluiting aanwezig is. Het blijft echter speculatie en het is in onze ogen goed mogelijk dat de code een stuk onschuldiger is dan gedacht.

Verschillende bronnen, waaronder het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Mac, hebben gesuggereerd dat Apple afscheid zou willen nemen van de standaard 3,5mm koptelefoonaansluiting. De behuizing van de iPhone 7 en 7 Plus zou daardoor dunner kunnen worden gemaakt, terwijl de Lightning-connector ook kan worden ingezet voor audio. Er bestaan al enkele koptelefoons met een Lightning-aansluiting en de verwachting is dat de standaard EarPods van Apple ook worden voorzien van een Lightning-connector.

Mocht Apple kiezen voor deze rigoureuze verandering, dan zal de kritiek niet mals zijn, want zonder adapter zal het simpelweg niet mogelijk zijn om je eigen koptelefoon met 3,5mm-aansluiting te gebruiken. Daarnaast is het nog maar de vraag of Apple bij elke iPhone 7/7 Plus een Lightning-naar-3,5mm adapter gaat meeleveren.

Eerder ontdekten ontwikkelaars in de code van iOS 9.3 ook al dat toekomstige iPhones mogelijk ondersteuning bieden voor Li-Fi, een technologie waarmee data draadloos 100x zo snel kan worden getransfereerd in vergelijking met Wi-Fi. Onduidelijk is nog of deze techniek ook beschikbaar zal zijn voor de iPhone 7 en 7 Plus.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: