Facebook, Tinder en Instagram down

Zowel Facebook, Instagram als Tinder kampen dinsdagochtend met een storing waardoor de platformen wereldwijd niet beschikbaar lijken. Hierdoor regent het op Twitter klachten.

Wie naar Facebook.com gaat zag eerst alleen: “Deze website is niet beschikbaar.” Inmiddels is er een Engelse tekst te zien: “Sorry, er is iets fout gegaan. We werken er hard aan en we zullen het oplossen zo snel als we kunnen.”

Instagram toont op zijn beurt alleen een witte pagina. In de apps van beide sociale netwerken is nog wel oude informatie te zien, maar worden de nieuwsoverzichten niet meer vernieuwd.

Instagram is eigendom van Facebook. Wat de oorzaak van de storing is of tot wanneer die gaat duren is nog niet bekend. De laatste grote Facebook-storing vond plaats in juni 2014 toen het sociale netwerk ruim een half uur niet beschikbaar was.

Of de storing bij datingapp Tinder dezelfde oorzaak heeft als de problemen bij Instagram en Facebook is onduidelijk. De website van Tinder laadt nog wel gewoon, maar de apps die nodig zijn om het platform te gebruiken werken niet. Tinder valt niet onder de vleugels van Facebook, maar de profielen van beide netwerkenzijn wel aan elkaar gekoppeld.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.