Howto: Windows 8.1 direct naar het bureaublad gaan

Windows 8.1 biedt besturingssysteem-technisch gezien voordelen ten opzichte van eerdere Windows-varianten. Ten eerste wordt er nog weer economischer omgesprongen met geheugengebruik en biedt het verregaande ondersteuning voor moderne biossen met UEFI-mogelijkheden, SSD’s en meer.

bureaublad

 

Ga je upgraden, dan wil je wellicht niet al te veel tijd besteden aan het onder de knie krijgen van een voor serieus gebruik weinig interessante tegelinterface. Een van de nieuwigheidjes in Windows 8.1 is de optie om rechtstreeks naar het bureaublad te booten.

Deze optie zit op een wat onlogische plek verstopt: klik met de rechter muisknop op een leeg stukje van de taakbalk in bureaubladmodus – daar is een tegel voor beschikbaar – en daarna in het geopende contextmenu op Eigenschappen. In het nu geopende venster klik je op het tabblad Navigatie om vervolgens de optie ‘Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start’. Klik op OK en je omzeilt vervolgens het tegelscherm bij opstarten van de computer.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.