Howto: Hou je mail in de gaten in Chrome

Tegenwoordig heeft iedereen meerdere e-mailadressen, vaak bij verschillende providers. Vervolgens moet je continu naar hun website gaan om te kijken of je e-mail hebt. Het is natuurlijk veel handiger als je gewoon in je browser je mail in de gaten kan houden. Dat scheelt een hoop bezoekjes aan je webmail om te zien dat je toch weer geen e-mail had. Nu heb ik in dit artikel de drie beste add-ons verzamelt voor gebruik in Chrome.

Gmail of Google apps

gmail chrome add-onJe hoeft niet ver te zoeken in de Chrome store om een Gmail checker te vinden. Het overstroomt van de add-ons die dit voor je regelen. Ik zou alleen zelf adviseren om de officiele Google add-on te gebruiken. Deze add-on geeft je een toolbar waarin je het aantal ongelezen e-mails kan zien. Helaas is het nog niet mogelijk om meerdere accounts te gebruiken, wat in sommige alternatieve add-ons wel beschikbaar is. Maar deze add-on is wel volledig veilig in gebruik.

De add-on is hier te vinden

Outlook

Outlook chrome add-on

Outlook wordt steeds populairder in gebruik. Voor Outlook is op dit moment nog geen officiele add-on beschikbaar, maar de hier onder gelinkte versie is wel getest op veiligheid en ziet er zeer betrouwbaar uit. Deze add-on geeft je een toolbar waarin je het aantal ongelezen e-mails kan zien. Helaas is het nog niet mogelijk om meerdere accounts te gebruiken.

De Outlook add-on komt standaard met desktop notificaties, deze kan je uitzetten door met de rechter muisknop op het icoontje te drukken. Vervolgens kan de optie uitgezet worden onder “opties”.

De add-on is hier te vinden

Yahoo

Yahoo chrome add-on

Vroeger was Yahoo mail heel populair, tegenwoordig gebruiken weinig mensen het nog echt. Maar als je het nog gebruikt dan hebben we ook een goede add-on voor je. Ook deze add-on is niet gemaakt door Yahoo zelf. Maar ook deze is getest op veiligheid en er lijkt niks mis mee. De add-on doet precies hetzelfde als de andere twee hierboven behandeld. Het enige grote verschil is dat deze add-on alleen werkt als Yahoo mail in een tabblad op staat. Iets wat eigenlijk het nut een beetje weg haalt.

De add-on is hier te vinden

Heb jij een add-on gevonden waar wij niet vanaf weten? Hieronder kan je een reactie achter laten, we horen het graag van je!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.