Grootste Bitcoin transactie ooit

Het is vandaag weer rumoerig in Bitcoin land. Dit maal niet vanwege een oplichting of een diefstal. Het gaat ditmaal om de grootste transactie in de geschiedenis van Bitcoin tot nu toe. Het gaat om een bedrag van 194.993 BTC (ongeveer 146 miljoen dollar). De ontvanger van dit bedrag gaf de betaling de volgende tag: “A shitload of money”.Bitcoin

Omdat Bitcoin een systeem gebruikt waarbij alle transacties zichtbaar zijn voor iedereen, werd deze transactie al snel opgemerkt door andere gebruikers.  Hoewel alle transacties publiek zijn zijn de rekeninghouders wel geheim. Hierdoor is er wel een geruchtenmachine gestart maar weet niemand wie de verzender en wie de ontvanger is van deze transactie.

Een paar van de volgende geruchten doen de ronde:

  • Richard Branson zou zijn geld verplaatst kunnen hebben nadat hij bekend heeft gemaakt dat zijn bedrijf Virgin Galactic Bitcoins zou accepteren. Na deze bekendmaking steeg de waarde van Bitcoin weer aanzienlijk.
  • Satoshi Nakamoto de oprichter van Bitcoin zou zijn bitcoins uit het begin tijdperk hebben verplaats. Dit zou echter wel een vreemde actie zijn aangezien Satoshi sinds 2010 een low-profile houdt.
  • Een van early adaptors zou zijn toen nog makkelijk te minen bitcoins nu verplaats hebben naar een eigen rekening.

De Washington Post deed wat detective werk en kwam tot het volgende gerucht:

  • Bitcoin Exchange Bitstamp zou een groot gedeelte van hun bitcoins verplaatst hebben naar een andere veiligere plek.

Wat we wel zeker weten is: Het bedrag van 194,993 BTC is 1.6% van alle Bitcoins die in omloop zijn. Ook weten we dat de Bitcoins niet omgeruild zijn tegen een andere valuta. Zouden de Bitcoins wel ingeruild zijn tegen dollars of euro’s dan zou dit een hele negatieve invloed hebben op huidige koers. Maar wie nu de gelukkige eigenaar is, of wie de eigenaar was… Dat zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: