Getest: Logitech UE Mobile Boombox

Het is alweer een jaar geleden dat ik bij het opruimen van mijn huis ook mijn oude stereo set verkocht via Marktplaats. Ik had dat ding in mijn tienerjaren bij elkaar gespaard van het geld van mijn eerste bijbaan, maar na 12 jaar stond hij eigenlijk voornamelijk te verstoffen in mijn woonkamer. Het werd tijd om afscheid te nemen. Het idee was om daarna een iPod dock te kopen, maar ik kon niet goed kiezen wat ik wilde en uiteindelijk kwam er niets voor terug en luisterde ik voornamelijk naar muziek via mijn laptop.

Vorige week kreeg ik via Huib de kans om de UE Mobile Boombox van Logitech te testen. Mijn nieuwe iPod kon hier via bluetooth mee verbinden en dan kon ik weer muziek luisteren in de woonkamer. Ik was heel benieuwd hoe het geluid zou zijn en ging enthousiast aan de slag met het testen van de boombox.

MobileBoombox

De UE Mobile Boombox heeft een mooi design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De box was kleiner en lichter dan ik me van tevoren had voorgesteld, maar dat maakt het gemakkelijk om hem te verplaatsen of ergens mee naar toe te nemen. Allereerst zette ik hem gewoon op tafel neer om hem via bluetooth te koppelen met mijn iPod. Daar had ik in het begin even moeite mee. Ik moest echt de gebruiksaanwijzing erbij pakken en de handleiding volgen voordat ik het voor elkaar kreeg, maar toen het eenmaal gelukt was, sprak de rest vanzelf. De Mobile Boombox kun je niet alleen koppelen met je iPod, maar ook met een telefoon of tablet.

Omdat de box klein is, was ik wel benieuwd naar het geluid wat eruit kwam. Ik was positief verrast. Je kunt hem erg hard zetten. Harder dan ik had verwacht van een ‘losse’ box (sorry buren!) en het geluid is erg mooi. Je kunt de bastonen bijvoorbeeld goed horen, iets wat ik zelf wel fijn vind. Het geluid is zeker mooier dan dat wat er uit mijn laptop komt. Daarom zou ik liever voor deze box kiezen dan voor muziek via mijn laptop.

Je kunt ongeveer 10 uur muziek luisteren via de Logitech UE Mobile Boombox als deze helemaal is opgeladen. Ook was het goed mogelijk om met gekoppelde telefoon door het appartement te lopen zonder dat er direct storing op trad, zodat je ook vanaf de andere kant van de kamer het geluid kunt bedienen of een ander nummer kunt kiezen.

Kortom, ik ben enthousiast!

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.