Wat is Bitcoin mining

Bitcoins zijn meer waard dan ooit, wat steeds meer mensen aanspoort om het virtuele goud zelf te gaan delven. Maar Bitcoins ‘minen’ is niet een manier om makkelijk geld te verdienen. Het proces is complex en langdradig en resultaat is bovendien niet gegarandeerd. Omdat ook steeds meer mensen Bitcoins minen word het steeds moeilijker om Bitcoins te vinden.

Je kan het delven van Bitcoin vergelijken met priemgetallen. Een priemgetal is alleen deelbaar door zichzelf. In het begin zijn Bitcoins dus makkelijk te vinden maar hoe verder we komen in de getallenreeks hoe moeilijker het vinden van een priemgetal wordt. De kansen op vinden van Bitcoins wordt dus steeds kleiner.

Bitcoins worden verkregen vanuit datablokken, die door computers worden geanalyseerd om een Bitcoin-sequentie te ontdekken. Een Bitcoin ontstaat als er een datablok is blootgelegd dat correspondeert met het Bitcoin-algoritme. Er zijn nu zoveel Bitcoins gevonden, dat het extreem veel rekenkracht en stroom kost om een geldige serie te vinden.

Die kracht wordt gemeten in ‘hashes’ per seconde, ofwel het aantal pogingen per seconde om een datablok te vinden. Een hoogwaardige pc met bijvoorbeeld een Intel Core i7-processor verwerkt 6,7 miljoen hashes per seconde (6,7 MH/s), waarmee het vinden van één enkele Bitcoin met wat geluk nu een decennium zal duren.

Omdat het steeds moeilijker en meer rekenkracht kost gaan steeds meer mensen samen werken om te minen. Dit word een pool genoemd. In een pool zitten meerdere mensen die aan het minen zijn. Hiermee word de kans om de rekensom op te lossen groter. En op het moment dat er een Bitcoin gevonden word dan word de Bitcoin verdeeld onder de mensen die daadwerkelijk geholpen hebben om de Bitcoin te minen.

Voordat je nu gelijk denkt ik ga minen wil ik je de volgende tip mee geven: Let op de kosten. Vroeger was minen interessant. Tegenwoordig liggen de kosten hoog. En de kans is groot dat je meer betaald qua stroom dan dat het oplevert. Wil je gaan minen? Veel succes. Maar zorg dat je ook wat verdiend en niet vooral de energiemaatschappijen sponsort.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: