ZyXEL introduceert de WAC6103D-I

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en telecom-oplossingen, introduceert de WAC6103D-I 802.11ac Dual-Radio Access Point met schakelbare antenne. Dit model is niet alleen zeer slank (32 mm), maar ook de eerste access point die aan plafonds en muren kan worden gemonteerd, zonder afbreuk te doen aan de draadloze prestaties.

ZyXEL WAC6103D-I
De plaatsing van de access points bepaalt waar het dekkingsgebied zich bevindt en heeft invloed op de prestaties van de connectiviteit. De meeste draadloze access points zijn ontworpen voor slechts één manier van montage. Doe je dit op een andere manier, dan, gaat dit vaak ten koste van de signaalsterkte. Een mogelijke oplossing hiervoor is de inzet van externe antennes samen met aanvullende configuraties, maar dat betekent ook extra kosten en vaak technische barrières. De ZyXEL WAC6103D-I is de eerste access point die hier een einde aan maakt.

Schakelbare antenne
De WAC6103D-I past de antenne-instellingen aan op basis van de montage. De WAC6103D-I is op twee manieren schakelbaar, of het nu op een plafond of op de muur geïnstalleerd is, beide mogelijkheden zorgen voor de beste signaaldekking. Schakelen tussen de verschillende modi kan met één klik op een knop van het access point of met een eenvoudig te gebruiken web interface.

Onopvallend
Als 802.11ac (3 x 3 antenne) WiFi access point, kan het apparaat een gecombineerde datasnelheid van maximaal 1,75 Gbps bereiken en heeft de WAC6103D-I bewezen tot 5 keer betere prestaties te leveren dan concurrerende merken*. De WAC6103D-I heeft bovendien met zijn 32 mm het dunste design in de markt. Het eenvoudige uiterlijk zorgt ervoor dat het apparaat nauwelijks opvalt in een modern kantoor, hotel, klas of café.

812wi48UCwL._SL1500_

Dit access point is eenvoudig te gebruiken door de ingebouwde APFlexTM-functie, waarmee de WAC6103D-I automatisch kan detecteren en werken met de in het netwerk ingezette AP-controller. Zo werkt de WAC6103D-I zelfstandig met het draadloze netwerk, zodat gebruikers geen lastige configuraties hoeven in te stellen. Het access point is ook te gebruiken samen met het ZyXEL One Network en de ZON-utilities, die het management van zakelijke netwerken efficiënter maken. “De WAC6103D-I heeft de gebruikelijke installatiegrenzen van het plaatsen van access points overstegen”, aldus Peter Bos, Head of Channel bij ZyXEL Benelux. “Niet alleen is het professionele product veelzijdig qua functies, prestaties en design, maar ook eenvoudig te configureren zonder al teveel specialistische kennis. Hierdoor is deze access point ideaal voor de zakelijke gebruiker; een ‘op maat’ oplossing voor bedrijven die zelf een draadloos netwerken willen bouwen of beheren.”

* Statistieken gebaseerd op ZyXEL lab testresultaten van vergelijking ZyXEL WAC6103D-I met producten van hetzelfde niveau voor 5GHz connectiviteit prestaties van wandmontage condities.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.