Harde schijf waar moet je opletten bij de aanschaf?

Een harde schijf kunt u zien als een soort van grote USB-stick waar u bestanden op kunt slaan. Iedere computer maakt gebruik van een schijf om te zorgen dat er bestanden opgeslagen kunnen worden. Zonder harde schijf kan ook het besturingssysteem niet worden opgeslagen, hierdoor zou de computer niet zonder kunnen functioneren. Als u opzoek gaat naar een harde schijf kan het soms heel lastig zijn om de goede te vinden. De keuze is namelijk zeer uitgebreid, en verschillend. Als u wilt weten hoe een harde schijf werkt kunt u ook dit artikel lezen.

harde schijf

Hoeveel opslag heb ik nodig?

Wanneer u de computer alleen gebruikt om te internetten zult u een kleinere versie nodig hebben. Wanneer u veel bezig bent met games op uw computer dan is het verstandig te kiezen voor een wat snellere versie. Ook als u films gaat downloaden of veel professionele software gaat inzetten voor bijvoorbeeld uw werk kunt u het beste kiezen voor een grote versie.Denk hierbij een 1.5Tb of groter, of voor veiligheid twee kleinere van 750 Gb als uw systeem het aan kan.

Snelheid van je harde schijf

De snelheid  hangt af van de schrijfsnelheid van de harde schijf. Een harde schijf die sneller is, zal vaak ook meer energie gebruiken dan een schijf die in simpele desktop computers gebruikt wordt. Voor de grootste snelheid kunt u kiezen voor de nieuwe SSD schijven, deze zijn vaak 30x keer sneller dan een gewone harde schijf.

Het geluid

Een harde schijf kan veel geluid maken, terwijl zijn broertje heel stil is terwijl de computer staat te draaien. Heeft u een harde schijf en wilt u niet dat deze teveel geluid maakt? Dan raad ik aan om op internet te zoeken naar ervaringen waar uit op te maken is of het een stille harde schijf is.

Interne- vs externe

Het verschil tussen een interne schijf en een externe schijf verklapt de naam al. De interne schijf is te vinden binnen de computer, iedere computer wordt geleverd met een interne schijf.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.