Vier gratis alternatieven voor Netflix

Netflix is natuurlijk het ideale alternatief om het gedoe met torrent te voorkomen. Nu is het altijd zo dat als er een goede betaalde dienst is, dat er gratis alternatieven ontstaan. Hieronder staan de vier beste gratis Netflix alternatieven.

1. Shush

Op dit moment is Shush toch wel het beste alterantief. Maar dan vooral op het gebied van series, op het gebied van films blijft het een beetje achter. Het mooie aan Shush is dat je niks hoeft te downloaden, alles gaat gewoon via de website en de buffertijd valt erg mee. We schreven ook al eerder een review over Shush.

2. POPCORN-TIME

Popcorn-Time is ideaal omdat je kan kijken via een applicatie. Op hun website kan je hun client downloaden voor je Windows of Mac computer. De ontwikkeling van Popcorn-Time heeft nogal wat voeten in aarde. De makers hebben al eens eerder onder dwang van de filmindustrie hun product uit de lucht moeten halen. Een doorstart op Github is inmiddels ook verdwenen. De Beta-versie op hun website is echter nog gewoon beschikbaar.
De makers hebben op ingenieuze wijze bestaande api’s van torrents, ondertiteling, en filmdata gecombineerd. Hierdoor kun je direct vanaf je eigen computer filmtorrents streamen. De Beta-versie werkt perfect. Wat opvalt is hoe prachtig het eruitziet. Qua interface doet het niet onder voor Netflix.

Schermafbeelding 2014-04-30 om 11.12.03

3. FLIXTOR

Flixtor is de bijna identieke tweelingbroer van Popcorn-Time, maar minder bekend.  Ze hebben duidelijk inspiratie opgedaan bij de mannen van Popcorn-Time. Ook hun client kun je installeren op je computer, waarna je naar hartenlust films kan streamen. Net als bij de eerdergenoemde dienst is ondertiteling en achtergrondinformatie beschikbaar. Flixtor heeft in tegenstelling tot Popcorn-Time wel een app voor Android smartphones. Met de app kun je zowel films streamen als downloaden op je device.

4. MOVIETUBE

Movietube lijkt meer op een Youtube voor de nieuwste films. De website put ook uit dezelfde bronnen als bovenstaande diensten, maar werkt uitsluitend via het web. Movietube biedt wel een iPad app aan; helaas zijn daar nu net de mooiste films om mysterieuze redenen onvindbaar.

4. Shush

Shush

Voorlopig lijken de bovenstaande 4 sites goed te werken. Maar het kan altijd voorkomen dat een van de websites moet gaan verdwijnen onder dwang van de film industrie. Maar ook dan zal er binnen de korste keren natuurlijk weer een alternatief opstaan.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.