Nikon kondigt de D5500 aan

Nikon komt met de D5500, de eerste DX-formaat camera met een kantelbaar touchscreen. Deze lichte, compacte en krachtige D-SLR-camera biedt fotografen nieuwe mogelijkheden om prachtige beelden te maken bij het fotograferen van snelle bewegingen, het maken van opnamen bij weinig licht, of het produceren van grote afdrukken of films. De D5500 is de perfecte camera voor ambitieuze creatieve fotografen. De gevoelige DX-formaat beeldsensor met een ISO-bereik van 100-25.600 zorgt voor zeer scherpe beelden.

nikon D5500 5

Nikon´s D5500 is aanzienlijk lichter en veel compacter dan zijn voorganger, met een monocoque constructie en een comfortabele diepe greep waarmee de camera comfortabel vast te pakken is. Via het gevoelige kantelbare touchscreen is de camera simpel te bedienen, zoals een smartphone, en dankzij de ingebouwde WiFi-functie zijn foto’s van hoge kwaliteit eenvoudig te downloaden en te delen via een smartapparaat.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland:

Sinds de komst van smartphones hebben we een explosie van creativiteit met fotografie gezien. De D5500 biedt deze groep fotografen de kans om hun creatieve vaardigheden als fotograaf verder te ontwikkelen met de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera. Het nieuwe ontwerp en de ergonomie zijn indrukwekkend en dankzij het kantelbare touchscreen en ingebouwde WiFi is de camera zeer eenvoudig en flexibel in gebruik.

Creatieve Touch

Dankzij de grote kantelbare monitor is het eenvoudig om foto’s en films te maken vanuit allerlei interessante nieuwe standpunten. Door op het gevoelige touchscreen te tikken, stellen gebruikers scherp en kunnen zij een opname maken. Ook zijn instellingen zoals het diafragma, ISO-gevoeligheid en sluitertijd direct aan te passen op het touchscreen. Veeg met uw vinger om door de reeds gemaakte afbeeldingen te bladeren of beweeg twee vingers om tijdens de weergave in of uit te zoomen zoals u gewend bent bij smartapparaten. Dankzij de functie Aanraak-Fn, zijn belangrijke instellingen snel op het touchscreen aan te passen, zelfs bij het maken van opnamen via de zoeker. Maximaal zijn er acht instellingen toe te wijzen aan deze functie, inclusief scherpstelpunten, AF-veldstanden, diafragma en ISO-gevoeligheid.

WiFi

Selecteer de mooiste opnamen op de camera en deel ze direct via een smartphone/-tablet met de ingebouwde WiFi1-functie. Ook is het mogelijk om de camera via de Wi-Fi-functie op afstand te bedienen met een smartapparaat voor het maken van bijvoorbeeld selfies.

De fraaiste opnamen

De beeldsensor van de D5500 is speciaal ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter (OLPF) en samen met een resolutie van 24,2 megapixels zorgt dit voor ongelooflijk scherpe details. Dankzij het hoge ISO-bereik hebben fotografen de vrijheid om altijd schitterende foto- en filmopnamen te maken, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden. Het 39-punts autofocussysteem (voorzien van negen kruissensoren in het midden) stelt razendsnel scherp op het gewenste onderwerp. En dankzij continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde kunnen snelle acties of gezichtsuitdrukkingen op het juiste moment worden vastgelegd. Nikon’s EXPEED 4-beeldprocessor zorgt voor een snelle verwerking, geavanceerde ruisonderdrukking en maakt vloeiende filmopnamen mogelijk tot 60bps.

Volledige controle bij foto en video

De D5500 heeft zeer krachtige videofuncties en neemt zeer gedetailleerde Full HD-videoclips met beeldsnelheden tot 50p/60p op. De camera levert in Live View via contrast AF uitmuntende scherpstelling die 20% sneller is dan de D5300 en bovendien kunt u de opname starten met slechts één druk op de speciale video-opnameknop.

Voor precisie tijdens het fotograferen zorgt een nieuwe oogsensor dat het beeld dat zojuist is opgenomen automatisch op de lcd-monitor weergeeft zodra het oog van de zoeker wordt gehaald. Wanneer gebruikers het resultaat van foto- en filmopnames nauwkeurig willen instellen, biedt de tweede generatie van Nikon’s Picture Control-systeem eenvoudig de volledige controle over: verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Er kan gekozen worden uit zeven standen, inclusief de nieuwe instelling Gelijkmatig, waarbij alle details behouden blijven en de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen behouden blijft. Dat maakt deze nieuwe instelling ideaal wanneer u bijvoorbeeld later video-opnames wilt retoucheren.

NIKKOR-objectieven, Speedlight-flitsers en systeemcompatibiliteit

Voor elke situatie is er een NIKKOR objectief beschikbaar, van compacte zoomobjectieven die perfect zijn voor algemeen gebruik of voor reizen, lichtsterke objectieven met een vaste brandpuntsafstand die een prachtige bokeh (onscherpe achtergrond) mogelijk maken, tot krachtige teleobjectieven waarmee u de afstand dichterbij haalt. Welk objectief u ook kiest, dankzij de precisie en flexibiliteit van NIKKOR objectieven kunt u optimaal gebruikmaken van de hoge resolutie van 24,2 megapixels op de D5500. Geniet bij het vastleggen van foto’s met levendige kleuren en helder contrast of experimenteer met cinematografische effecten wanneer u films opneemt. Naast objectieven bieden Nikon Speedlight-flitsers zoals de SB-300 nieuwe mogelijkheden om creatief met licht te werken. De nieuwe SB-500 flitser is bovendien voorzien van een ingebouwde LED-lamp met een hoge intensiteit die ideaal tijdens het maken van filmopnamen. En wanneer u het geluid van een film net zo belangrijk vindt als het beeld, kunt u met behulp van Nikon’s ME-1 externe stereomicrofoon, filmopnamen met helderder en duidelijker geluid maken.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon D5500 is naar verwachting leverbaar vanaf 5 februari 2015 in het zwart en rood. De adviesprijs van de body bedraagt € 819, -. De adviesprijs van de D5500 Kit met AF-S DX 18-55 VR II € 929,-.

 

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.