Synology introduceert DiskStation DS115

Synology introduceert de nieuwe DiskStation DS115. Deze compacte 1-bay NAS-server beschikt over een dual-core processor en biedt consumenten en kleine bedrijven centrale dataopslag, makkelijke bestandsuitwisseling, synchronisatie via de cloud, multimedia streaming, videobewaking voor thuis en nog veel meer.

DS115

“Met de DS115 kan je overal en altijd toegang je bestanden benaderen en delen met anderen. Met uitstekende prestaties, een intuïtieve interface en een ruime keuze in add-on softwarepakketten, is de DS115 de perfecte NAS-server voor thuis of voor kleine kantoren. Het is een veel betere oplossing voor het uitwisselen van bestanden dan externe harde schijven, USB-sticks of clouddiensten”, zegt Jonathan Wang, product manager bij Synology.

Dankzij de dual-core processor biedt de DS115 betere prestaties. De lees- en schrijfsnelheden bedragen respectievelijk ruim 111MB/sec en 104MB/sec. Dit betekent een verbetering in schrijfsnelheid van 36% ten opzichte van zijn voorganger. De ingebouwde floating-point unit zorgt ervoor dat miniatuurafbeeldingen (‘thumbnails’) sneller worden gegenereerd. Om externe harde schijven en andere randapparatuur aan te sluiten, is de DS115 voorzien van een USB 3.0-poort. De DS115 is ook energiezuinig, het verbruik bedraagt slechts 5,44W in slaapstand en 10,21W in bedrijf.

De DS115 draait op DiskStation Manager (DSM) 5.1, een intuïtief besturingssysteem voor NAS-servers. Er is een groot aantal add-on toepassingen voor zowel zakelijk gebruik als voor thuisgebruik. Met DSM 5.1 kunnen makkelijk bestanden gesynchroniseerd worden tussen meerdere apparaten en clouddiensten, is het mogelijk om media te streamen naar TV’s via DLNA, AirPlay of Chromecast, kunnen gebruikers een videobewakingssysteem voor thuis opzetten en kunnen ze digitale notities bijhouden en synchroniseren via Note Station.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DiskStation DS115 is per direct leverbaar.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.