Roland Garros en BNP Paribas lanceren een e-gamingtoernooi

Tijdens de 2018-editie van Roland Garros, lanceren de Franse tennisfederatie en BNP Paribas de “Roland-Garros eSeries by BNP Paribas”: een serie e-gaming(videogame)-toernooien die plaatsvinden over de hele wereld.

In de aanloop naar de Open Franse Tenniskampioenschappen (van eind maart tot begin mei) vinden kwalificatierondes plaats in acht landen: China, India, Brazilië, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Italië en Spanje. Aan elk evenement doen 32 deelnemers mee. De winnaars van elk land ontmoeten elkaar in de grote finale, die plaatsvindt in het Roland Garros-stadion op vrijdag 25 mei 2018. Het Belgische kwalificatietoernooi vindt plaats op woensdag 9 mei, in een BNP Paribas-kantoor in Brussel. Geïnteresseerde spelers kunnen zich nu al registreren op wearetennis.com. BNP Paribas organiseert de andere Europese toernooien in filialen in Londen, Rome, Brussel en Madrid.

Deze competitie wordt gespeeld in de komende videogame “Tennis World Tour”, een uitgave van Bigben. Hierbij wordt een demonstratieversie van de game gebruikt, met een gravelbaan in de Roland Garros-kleuren en een selectie spelers met onder andere Gaël Monfils, de ambassadeur van de game. Tennis World Tour is vanaf 22 mei verkrijgbaar voor PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch™ en PC.

“De Franse tennisfederatie is verheugd om betrokken te raken bij e-sport, samen met BNP Paribas, een loyale partner van het Roland Garros-toernooi. Dit initiatief onderstreept het verlangen van de Parijse Grand Slam om de nieuwste technologie te gebruiken en te opereren in deze snelgroeiende sector. Met dit toernooi kunnen we community’s samenbrengen van spelers met een passie voor tennis en gaming,” zegtStéphane Morel, Deputy Managing Director van de strategie- en ontwikkelingsafdeling van de Franse tennisfederatie.

“BNP Paribas ondersteunt alle vormen van tennis – professioneel, rolstoel, junior en universiteit – en e-tennis is een nieuwe vorm van deze sport. Samen met de Franse tennisfederatie wilden we het enthousiasme dat in de samenleving voor e-sport bestaat onderkennen door deze e-gaming-tenniscompetitie te lanceren. Aangezien 30% van de Europese e-sportfans tussen de 18 en 34 jaar* oud is, is dit toernooi er ook voor onze jongere tennisfans,” verklaarde Sébastien Guyader, Tennis Sponsorship Manager bij BNP Paribas.

Roland Garros is baanbrekend als eerste Grand Slam-toernooi dat dit soort wedstrijden organiseert. BNP Paribas We Are Tennis bevestigt opnieuw zijn inzet voor innovatie in tennis. In 2005 creëerden BNP Paribas en PlayStation samen al de “Roland-Garros Virtual Tour” – het eerste virtuele tennistoernooi ooit, gericht op spelers van 12-25 jaar. Sinds 2011 hebben het wearetennis.com-platform en bijbehorende sociale media-accounts (op Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en Snapchat) een community van bijna 2 miljoen enthousiaste tennisfans uit alle continenten samengebracht.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.