Koop voortaan een refurbished computer

We komen steeds vaker advertenties tegen over refurbished computers. In deze advertenties zie je vaak de topmodellen desktop PC en of laptops tegen veel lagere prijzen. Veel mensen denken dan vrij snel, hoe kan dit? Of het zal wel niet waar zijn, of er zit een addertje onder het gras. Maar gelukkig is dat niet waar. Een refurbished systeem is een zeer goed alternatief tegen een duur nieuw systeem, voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Wat is refurbished?

Refurbished apparaten zijn al eens gebruikt, maar voor de verkoop eerst weer zorgvuldig opgeknapt en opgepoetst. De systemen worden gereviseerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Hierna worden ze geheel getest of ze nog aan de fabriekseisen voldoen. De Engelse term refurbished laat zich in het Nederlands omschrijven als ‘gerenoveerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al waar refurbished voor staat.

Refurbished is dan ook niet hetzelfde als tweedehands. Omdat refurbished apparaten op belangrijke punten worden nagekeken en opgeknapt, ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan de gemiddelde tweedehands smartphone. Ook krijg je bij een refurbished telefoon doorgaans 12 maanden garantie, wat niet het geval is als je deze tweedehands koopt.

Voordelen

Het kopen van een refurbished systeem heeft dus als voordeel dat je veel goedkoper je nieuwe PC, laptop of Macbook kan kopen. Hierdoor worden de nieuwere systemen ook toegankelijk voor mensen die niet even 1500 euro kunnen neerleggen voor een nieuwe laptop. Vooral als je kijkt naar de systemen van Apple of Microsoft zelf kan het heel veel geld schelen om te kiezen voor een refurbished systeem.

Refurbo

Een van de grotere aanbieders van Refurbished apparaten in Nederland is Refurbo. Hier kan je terecht voor refubished laptops, computers, chromebooks, macbooks and monitoren. Deze worden veelal de zelfde dag nog geleverd en komen met 14 dagen niet goed geld terug garantie.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.