Populariteit computers en mobiel stijgen door, tablet daalt

Een aantal jaren geleden kocht iedereen een tablet. Het was nieuw, het was handig en je kon je tablet gemakkelijk mee nemen. De tablet was een device waar je net wat meer mee kon doen dan je smartphone, terwijl je niet je hele computer mee hoefde te nemen. Op dit moment daalt de populariteit van de tablet steeds meer, terwijl de populariteit van computers en mobiele telefoons blijft toenemen.

smartphone_phablet_tablet

Er zijn verschillende redenen te bedenken waardoor het gebruik van tablets steeds meer af zal nemen. Hoewel het eerst handig was, wordt de tablet steeds minder gebruikt. Er is veel minder noodzaak om een derde device aan te schaffen. De meeste mensen hebben tenslotte al een smartphone en een computer waar ze alles mee kunnen. Ook is er in de tussentijd veel veranderd op het gebied van mobiele telefoons en laptops.

Allereerst kun je tegenwoordig met je smartphone bijna alles doen wat je op je tablet of computer kunt doen. Wanneer je een smartphone hebt, heb je eigenlijk al een mini computer bij de hand. Er komen steeds meer apps en functies bij, waardoor het bijna niet meer nodig is om een tweede device mee te nemen. Daarnaast worden de (schermen van) smartphones steeds groter. De iPhone 6S of de iPhone 6S plus zijn hier een goed voorbeeld van. Je kunt hierdoor alles goed zien of lezen op je scherm. Het is op deze manier geen probleem meer om even je e-mail te lezen als je onderweg bent. Niet alleen worden de smartphones beter, maar het internet past zich ook aan. Zo worden de mobiele versies van de verschillende websites steeds beter en hebben veel sites een eigen app.

images

Tegelijkertijd worden de laptops weer kleiner, zodat je je computer gemakkelijk mee kunt nemen. Daarnaast is er een nieuw soort computer ontstaan, die eigenlijk tussen een tablet en een laptop in zit. Zo heb je alle functies van een tablet, maar heb je eigenlijk ook een volledige laptop bij de hand. Je hoeft hierdoor maar één product aan te schaffen.

De techniek op het gebied van computers, mobiele telefoons en tablets zal blijven veranderen. Niemand weet hoe de wereld er over een paar jaar uit zal zien. De enige zekerheid die we hebben is dat alles zal blijven veranderen. Trends komen en gaan, net als nieuwe producten.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.