Ook aandacht voor digitale vrijheid op 5 mei

 In Nederland vieren we al decennia lang onze vrijheid op 5 mei. Maar anno 2014 is het nog maar de vraag of je online écht vrij bent. Bezoekers van het Vrije Westen Festival in het Amsterdamse Westerpark kunnen daarom op 5 mei langs een Checkpoint om hun digitale vrijheid terug te veroveren.

vrije westen

Iedere festivalbezoeker kan gratis gebruik maken van een open WiFi-netwerk in het Checkpoint. Daarnaast bieden we een oplossing voor het probleem van menig festivalganger: de lege batterij. Van Android tot iPhone 5, bij het Checkpoint vind je verschillende oplaadpunten voor je mobiele telefoon.

En ben je benieuwd naar de nieuwste privacyvriendelijke apps? Weet je welke instellingen op je telefoon ervoor zorgen dat je een stuk lastiger te tracen bent door derden? Wij geven je de gouden tips waardoor veilig internetten een stuk makkelijker én leuker wordt. De aanwezige internetexperts in het Checkpoint zorgen dat jij niet langer akkoord hoeft te gaan met minder vrijheid.

#LetsFixTheInternet?
Het Checkpoint is onderdeel van het Let’s Fix The Internet-programma en vraagt aandacht voor een groot maatschappelijk doel: een internet dat open is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privécommunicatie privé blijft.

Binnen Let’s Fix The Internet nemen we samen met het grote publiek actuele internetvraagstukken onder de loep door middel van bewustmakende workshops, interactieve werkgroepen en inspirerende lezingen. Naast het creëren van bewustzijn ligt de focus op het vinden van nieuwe toepassingen en alternatieven voor het huidige internet systeem.

Interesse in dit onderwerp? De volgende Let’s Fix The Internet sessie ‘CryptoPeople: you are in charge’ vindt plaats op 14 mei 2014.

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: