LG G Flex2 onthuld

LG blijft de grenzen van de industrie verleggen met de onthulling van de nieuwe G Flex2 op de International CES in Las Vegas. De eerste G Flex kreeg positieve recensies vanwege het innovatieve design en out-of-the-box denken. Een jaar later overtreft de G Flex2 haar voorganger op ieder denkbaar gebied: met een geavanceerder design, snellere prestaties en het belangrijkste meer gemak.
a0ec9c172bf6ffa047a719a7908c93a8-900x600
De G Flex2 heeft een slankere, stijlvollere kromming en een krachtige Qualcomm SnapdragonTM 810 processor voor vloeiendere en soepelere prestaties. Het 5.5 inch scherm is opgeschroefd naar Full HD en de vernieuwde software biedt nog meer handige functies zoals Gesture View en Glance View. De unieke zelfhelende achterkant is ook weer toegevoegd aan de G Flex2 en werkt nu nog sneller en effectiever dan voorheen.

De schoonheid van detail

De G Flex2 gaat verder dan de 700mm radius buiging van zijn voorganger. De nieuwe smartphone heeft in elkaar overlopende rondingen variërend van 400mm tot 700mm aan de voor-, achter-, zijkant en de randen van boven naar onder. De gebogen lagen zorgen voor een slanker en pittiger uiterlijk van de G Flex2.

Het slankere 5,5 inch gebogen scherm heeft de perfecte vorm voor de ogen en de grip. Het gebogen scherm met 700mm radius beidt een geweldige kijkervaring vanuit elke hoek. De wat sterkere kromming van 600mm radius op de achterkant ligt prettig in de hand en past makkelijker in de broekzak. De resolutie van het scherm is ook opgeschroefd naar 1080p Full HD, wat ieder detail scherp en levensecht weergeeft. Het P-OLED scherm, dat de G Flex2 haar unieke vorm en duurzaamheid geeft, is nog duurzamer en nauwkeuriger dan de eerste G Flex. Als je het toestel omdraait, zie je handgemaakte details, zoals het Spin Hairline patroon op de gebogen achterkant dat vanuit iedere hoek goed te zien is.

Meest geavanceerde techniek van het moment

De G Flex2 is de eerste officieel aangekondigde smartphone met de Qualcomm® Snapdragon™ 810 processor met een 64-bit Octa-Core CPU, de snelste processor van dit moment geoptimaliseerd voor Android 5.0. De Qualcomm AdrenoTM 430 GPU zorgt voor verbluffende grafische prestaties. Dit maakt de telefoon ongelooflijk snel voor multimedia en multi-tasken. Daarnaast is de glazen bovenlaag ongeveer 20 procent duurzamer, dankzij een speciale chemische behandeling, ontwikkeld door LG.
De zelfhelende achterkant, die ervoor zorgt dat de smartphone als nieuw blijft ondanks kleine krasjes door dagelijks gebruik, is ook verbeterd met een significant snellere hersteltijd. LG heeft de tijd die nodig is om een krasje te herstellen verminderd van 3 minuten naar 10 seconden bij kamertemperatuur.

Een andere innovatieve technologie die alleen in LG smartphones zit, is de Laser Auto Focus camera die ook al in de LG G3 zit. Deze technologie zorgt ervoor dat je de beste momenten weet vast te leggen – ook bij weinig licht – doordat hij de afstand tussen de camera en het object meet met een laser straal. Hierdoor kan de camera sneller scherp stellen. In combinatie met de bewezen OIS+ technologie en dual LED flash, zorgt Laser Auto Focus ervoor dat de G Flex2 foto’s maakt van een kwaliteit die zich makkelijk kan meten met die van de meeste standalone point and shoot camera’s.

Praktische oplossingen voor gebruiksgemak

De G Flex2’s verbeterde gebogen gebruikservaring komt ook terug in de software. De telefoon is volledig uitgerust met het beste van LG’s unieke softwaretoepassingen geoptimaliseerd voor het gebogen design:
• Gesture Shot zorgt ervoor dat je eenvoudige de perfecte selfie maakt met een simpel handgebaar dat tot op anderhalve meter afstand werkt.
• Gesture View maakt het eenvoudig om je laatste foto direct terug te kijken nadat je een foto of selfie hebt gemaakt.
• Glance View toont belangrijke informatie zoals tijd, recente berichten of gemiste oproepen door op het gebogen scherm naar beneden te swipen zelfs als scherm uitstaat.
• Fast Charge maakt het mogelijk dat de ingebouwde 3.000mAh batterij in de G Flex2 (de enige gebogen batterij in de wereld) in 40 minuten tot wel 50 procent wordt geladen.
Met de originele G Flex toont LG haar pioniersgeest en met de G Flex2 hebben we de curve verbeterd waarmee we trouw zijn gebleven aan onze ‘innovation for a better life’ filosofie”, vertelt Juno Cho, President en CEO van de LG Electronics Mobile Communications Company. “De G Flex2 ziet er niet alleen prachtig uit, het heeft ook de goede dosis lef om de voorloper te zijn van de huidige smartphone technologie. Eenvoudig gezegd: het is een blikvanger in elke zin van het woord.

Beschikbaarheid

De LG G Flex 2 is eind deze maand beschikbaar in Korea, waarna andere markten zullen volgen. Het toestel zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in twee kleuren: Platinum Silver en Flamenco Red.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.