Internet scammer gevonden. (NL83 RABO 0163 8209 88)

teeds vaker en vaker krijgen we scam e-mailtjes die proberen je geld afhandig te maken. Steeds vaker worden hiervoor buitenlandse rekeningen gebruikt of bitcoin zodat het moeilijk is om iemand te achterhalen. Er zijn gelukkig ook domme mensen die je geld afhandig proberen te maken, zoals mevrouw M.M.J Van Harten uit Weesp.

M.M.J. Van Harten

Mevrouw M.M.J Van Harten stuurt e-mailtjes names het CJIB zoals je hier naast kan zien. Het zou gaan om een snelheidsovertreding die gemaakt is. Er word in de e-mail niet uitgelegd waar de overtreding gemaakt is, maar ik zou 15 kilometer te hard hebben gereden, na correct blijft er een snelheidsovertreding van 11 kilometer over. Nu is het CJIB heel duur, maar mevrouw M.M.J Van Harten vraagt hier 519 euro voor. En of we dit even over kunnen maken naar zijn rabobank nummer: NL83 RABO 0163 8209 88.

iDeal

Waar mevrouw M.M.J. VAN HARTEN uit Weesp geen rekening mee heeft gehouden is dat de iDeal link die hij stuurt voor de betaling netjes zijn volledige naam en rekeningnummer publiceert. Zo is het dus direct duidelijk dat het niet om het CJIB gaat maar om zijn rekening met nummer: NL83 RABO 0163 8209 88. Aangezien het de officiele iDeal pagina is van de Rabobank moet NL83 RABO 0163 8209 88 dus een rekening zijn bij de Rabobank en is bij de Rabobank ook de gegevens van de eigenaar bekend.

M.M.J Van Harten

 

Wij hebben dit verder gemeld bij de Rabobank en de politie. Daarom is het dus altijd belangrijk dat je de rekeningnummers checkt met de officiële rekeningnummers van de instanties. En bekeuringen komen nooit per e-mail binnen. Trap hier dus niet in.

1 thought on “Internet scammer gevonden. (NL83 RABO 0163 8209 88)

  1. Wat ik echt niet begrijp van de rabobank dat 10 dagen na dato de link met het betaalverzoek nog steeds functioneert. Ik had hem 5 dagen geleden ook gemeld en ik krijg – nadat ik vandaag zag dat hij nog steeds functioneert en dus maar even gebeld heb – een dom antwoord dat zij een betaalverzoek niet kunnen verwijderen en dat de fraudecoordinator “er ongetwijfeld druk mee bezig is”…

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: