Internet Explorer 11 gebruikt user-agent van Mozilla Firefox

In de versie van Windows Blue die gisteren is uitgelekt zit iets raars verwerkt. De Microsoft browser Internet Explorer 11 blijkt een andere user-agent te gebruiken. In plaats van Internet Explorer 11 door te geven doet de browser alsof het Mozilla Firefox is. Het kan natuurlijk zijn dat in deze build versie de user-agent is aangepast voor test doeleinden.

Door de user-agent te veranderen van MSIE naar IE en als engine Gecko. Gecko is de engine van Firefox. Door het aanpassen van de user-agent zorgt Microsoft ervoor dat de browser specifieke code voor oude versies van Internet Explorer niet geladen word. Veel websites gebruiken aparte CSS voor Internet Explorer 6, 7, 8 omdat deze browsers veel mogelijkheden niet ondersteunen.

Het kan zijn dat Microsoft dit heeft gedaan voor test doeleinden. Het kan ook zijn dat Microsoft eindelijk wil afrekenen met de slechte geschiedenis die de browser heeft opgebouwd. Het zou heel mooi zijn als Microsft zich voortaan altijd aan de open webstandaarden gaat houden.

You May Also Like

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.